MAZLUMDER Kayseri'den Açıklama!

MAZLUMDER Kayseri Şubesi, Eskişehir Bağları Danışmentgazi Mahallesi'nde yaşanan ve 2 Temmuz Madımak olayı ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

MAZLUMDER Kayseri'den Açıklama!

MAZLUMDER Kayseri Şubesi, Eskişehir Bağları Danışmentgazi Mahallesi’nde yaşanan ve 2 Temmuz Madımak olayı ile ilgili bir basın açıklaması düzenledi.

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Kaya, ‘30 Haziran gecesi Kayseri ile Melikgazi ilçesi Danişment Mahallesi'nde Suriyeli sığınmacılara yönelik öfkeli ve acımasız bir saldırı gerçekleştirilmiştir’ ifadeleriyle başladığı açıklamasına, ‘Mahalle dışından geldikleri iddia edilen yüzleri maskeli, elleri sopalı gruplar, akıl ve ruh sağlığı yerinde olmayan Suriyeli bir gencin akrabası olan 6 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz iddiasının yayılmasını gerekçe göstererek Suriyeli sığınmacılara ait iş yerleri ve arabaları yakarak, tahrip etmeye başlamışlardır. Belirtmek isteriz ki; yargılamayı yargı organları yapar ve kimin şüpheli, kimin sanık olacağına yaptıkları soruşturma ve kovuşturma neticesinde yargı organları karar verir. Bir kişiye isnat edilen suçun, bu eylemin belirli bir kesime mal edilmesi ve bu insanlara karşı can ve mal güvenliğini tehdit edecek davranışlarda bulunulmasının son derece yanlış olduğunu hatırlatıyoruz’ diyerek devam etti.

Güvenlik güçlerinin müdahalesine göstericilerin taş atarak karşılık verdiği olaylarda 15 polis hafif yaralandığını belirten Kaya, ‘100’den fazla gösterici gözaltına alınmış, 300'den fazla Suriyeli sığınmacıya ait iş yeri ve araba yakılarak, tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiştir. Olayın yaşandığı saatlerden bu zamana kadar Suriyeli sığınmacılar iş yerini açamaz, çalışanlar işe gidemez duruma gelmişlerdir’ dedi.

İlgili Bakanlıklara Talep!

Kayseri Valiliğini, İçişleri Bakanlığını, Adalet Bakanlığı ile ilgili bakanlık ve kurumları gerekli tedbirleri almaya ve adımları atmaya davet eden Kaya, ‘Olaylarda yaralanan güvenlik güçlerine, arabaları ve iş yerleri tahrip edilen sığınmacılara ve Kayseri halkına geçmiş olsun dileklerimizi bildiriyoruz. Olaylara karışan, yakma, yıkma ve saldırılarda yer alan kişilerin ve azmettiricilerin ivedilikle tespit edilip ve yargı önüne çıkartılmasını bekliyoruz. Yaşanan vahşetin devam etmemesi için güvenlik tedbirlerinin önemle devam ettirilmesi talep ediyoruz. İş yerini açamaz, arabasını kullanamaz, temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelen, can güvenliğinden endişe eden sığınmacıların gerekli tedbirler alınarak normal hayata döndürülmesi ve olayın faillerinin adaletle yargılanıp suçlarının cezasız kalmamasını talep ediyoruz’ ifadelerinde bulundu.

Katliamın 31. Yılında Mağdurlar Hala Hapiste

2 Temmuz 1993 günü Sivas’ta yaşanan kanlı katliamın yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan MAZLUMDER Kayseri Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Kaya, ‘Milletimizin gönlünde hayat hakkını yok sayan kara ve korkunç olay olarak yer alan Sivas olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyor, yakınlarına taziyelerimizi iletiyoruz. Acı olayın sonrasında haklarında hiçbir hukuki delil bulunamadan talimatlarla sorgulanıp yargılanıp ömür boyu hapse mahkûm edilen, bugün Türkiye’nin Kayseri, Sivas, Ankara, Tokat, Bodrum ve diğer cezaevlerinde ömür tüketen, yaşları 80’leri bulan mahpusların yeniden yargı karşısına çıkartılıp adil bir şekilde yargılanmaları yolu ile adaletin tecelli etmesini bekliyoruz’ dedi.