MAZUMDER İl Başkanı Taş: 'Tam bir akılsızlık!'

Yemen'de bulunan Husi milisleri tarafından Mekke hedef alınarak atılan ve koalisyon güçleri tarafından düşürülen füze konusunda Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş'ın görüşlerini aldık.

MAZUMDER İl Başkanı Taş: 'Tam bir akılsızlık!'

Konuyla alakalı olarak; “Bu olay tam bir akılsızlık. Diyecek söz bulamıyorum” diyen Başkan Taş, Şii milisler tarafından gerçekleştirilen bu girişimin kabul edilemez olduğunu ifade etti ve şunları kaydetti; “Temelde Müslüman olan Şii milislerin tüm Müslümanların kutsalına gerçekleştirdiği bu saldırı girişimi asla kabul edilemez. Tam bir akılsızlıktır. Diyecek söz bulamıyorum. Bununla alakalı olarak kimseden de özür gelmiyor. Bu İslam’a, inanca ihanettir. Kendine ihanettir.”

"İİT KARAR ALIP YAPTIRIM UYGULAMALIDIR"

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Taş, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) toplanarak üyeleri ile beraberce bir karar alıp, sorumlu ülkelere yönelik yaptırım uygulaması gerektiğini söyledi. Başkan Taş, amacına ulaşamamış bir saldırı girişimi olmasına rağmen bu saldırı girişiminin büyük bir tehdit ve olay olduğunu sözlerine ekledi. Taş ayrıca konu ile alakalı olarak basın açıklamalarında bulunacaklarını bildirdi ve Müslüman ülke ile devletlere de bu duruma kesinlikle kayıtsız kalmamaları yönünde çağrıda bulundu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ