MEB açıkladı: Sınavlarda yeni dönem!

Öğrencileri ilgilendiren ve birçok soru işaretleri bulunan sınav konusunda MEB'ten açıklama geldi. Açıklamada birçok sorunun cevabı verildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

MEB açıkladı: Sınavlarda yeni dönem!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü ortak yazılı ve uygulamalı sınavlar ile ilgili soruları cevapladı. Bu kapsamda okullar tatil edilecek mi? Sorular nasıl olacak? gibi sorular aydınlatıldı. İşte detaylar...

MEB'in ortak yazılı sınavlar hakkındaki açıklamasına ilişkin hangi sınıf düzeyinden hangi derslerden ortak sınav yapılacağını kamuoyuna duyuracak.

6. sınıfların Türkçe ve matematik derslerinin 1. dönem 2. yazılıları ile 2. dönem 1. yazılıları 9. sınıfların Türk dili ve edebiyatı ve matematik derslerinin 1. dönem 2. yazılıları ile 2. dönem 1. yazılıları ortak yapılacak.

Gerekli altyapı hazırlanana kadar sorular bu eğitim öğretim yılına mahsus çoktan seçmeli olacak. Hazırlık tamamlandıktan sonra açık uçlu sorular da kullanılabilecek.

Sınav nasıl olacak?

Ortak yazılsı sınavlar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanacak. Sınavı okuldaki görevli öğretmenler yapacak. Sınav sonuçları ise ölçme değerlendirme merkezi müdürlüklerince yapılacak.

Ortak yazılı sınavların yapıldığı gün tatil olmayacağı da ayrıca soru cevapta belirtildi.

Öğrenciler ülke geneli yapılacak bu sınav için stres yaptı. Dolayısıyla ülke geneli yapılan diğer sınavlar gibi özel bir hazırlık yapılması gerekir mi sorusu akıllara geldi.

Duyuruda bu soruya okul sınavlarından hiçbir farkı olmadığı, özel bir hazırlık gerekmediği ifadesine yer verildi.

Ayrıca ortak yazılı sınavlara özel öğretim kurumları da katılacak. 

Yazılı ve Uygulamalı sınavlara yönelik detaylı soru cevap için TIKLAYIN..