Mehmet Şimşek: Ben de tasarruf yapıyorum!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'İnsanlara tasarruf yapın derken ben yapmasam olmazdı. Ben de tasarruf yapıyorum' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Mehmet Şimşek: Ben de tasarruf yapıyorum!

Hürriyet’te yer alan habere göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AK Partili vekillere sunumunda, enflasyonun yılsonunda beklenenin bir tık üzerinde geleceğini ifade ederken, kendisinin de tasarruf yaptığını söyledi.

Asgari ücrete enflasyona göre zam!

Şimşek asgari ücretle ilgili şu ifadelerde bulundu, ‘ Yüzde 43-44 bandında bekliyoruz. Bunun da nedeni yüksek kiralar. Kiraları yüzde 25’te tutmamız rasyonel değildi ama fırlaması da normal değil. Fakat bir süre sonra düzelecek. Asgari ücrete de enflasyona göre zam yapılması öngörülüyor. Nisanda enflasyon oranını yüzde 27 bekliyoruz. Vatandaş da o zaman hissedecek’

‘814 milyar TL tasarruf ettik’

Kendisinin de tasarruf ettiğini söyleyen Bakan Şimşek, ‘İnsanlara ‘Tasarruf yapın’ derken ben yapmasam olmazdı. Ben de tasarruf yapıyorum. Verimsiz harcama alanları tasfiye ediliyor. Toplam 814 milyar TL tasarruf ettik’ dedi.

‘Arkadaşlara ‘Kesinlikle olmaz, sıkışacaksınız’ dedim’

Mesela, bizim Hazine Bakanlığı’nın eski binası depreme dayanıksızdı. Yıkım kararı geldi. Arkadaşlar ‘Efendim burada bin 950 kişi var, yer yok, yeni yer kiralayalım’ dedi. Ben ‘Kesinlikle olmaz, sıkışacaksınız, öyle çalışacaksınız’ dedim. İki genel müdürlük kapattık, bu kişileri de oraya yerleştirdik. Bütün diğer bakanlıklara örnek olmak için biz yer tutmadık.