Melih Bulu'yu istifaya çağırdılar

Haber –Foto: Ekrem Nazlı/Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu Boğaziçi Üniversitesi'ne Rektör olarak atanan Melih Bulu hakkında basın açıklaması yaptı. Platform, 'Baş eğmeyeceğiz, aşağıya bakmayacağız' sloganlarıyla Bulu'yu istifa etmeye davet etti.

Melih Bulu'yu istifaya çağırdılar

Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, dernek binası önünde yaptığı basın açıklamasında Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu’yu istifa davet etti. Yapılan açıklamada, “Boğaziçi Üniversitesi, öğrencisiyle, akademisyeniyle, idari ve teknik personeliyle siyasi tarihimizden sayfalarından silinmeyecek bir duruş sergiliyor. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri sabırlı bir şekilde demokratik tepkilerini gösteriyor, taleplerini dile getiriyorlar” denildi.

“Kayyum rektör istemiyoruz” diyen Kayseri Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, protesto eylemleri gerçekleştiren öğrencilere yönelik yapılan polis müdahalesini kınadı ve bu durumun sorumluların YÖK, AK Parti iktidarı ile rektörün olduğunu dile getirdi.

Platform üyeleri gözaltına alınan öğrencilerin bırakılmasını talep ederek, rektör Bulu’yu görevinden istifa etmeye davet ettiler.