Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç, 16. MÜSİAD EXPO Fuarı'nda

Melikgazi Belediyesi ve Kayseri Serbest Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Büyükkılıç, İstanbul'da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile 16. MÜSİAD EXPO 3. HİGH TECH PORT BY MÜSİAD VE 20. ULUSLARARASI İŞ FORMU KONGRESİ'NE iştirak ediyor.

Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç, 16. MÜSİAD EXPO Fuarı'nda

16. MÜSİAD EXPO Fuarı ve İŞ FORMU KONGRESİNİN yatırımcıların buluşması ve bir araya gelmesi için bir fırsat olduğunu belirten Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu organizasyona dünyanın seçkin sanayi ile ticaret temsilcilerinin, bankacıların, iş dünyası temcilerinin, devlet başkanlarının iştirak ettiğini çünkü Türkiye’nin önünün açık olduğunu, gelişim ve yatırımları ile dünya ticaretine ve üretimine aday olduğunu kaydetti.
Tarihi İpek Yolunda Avrupa ile Asya arasında kalan Türkiye’nin bir ticaret yolu üzerinde olması ayrıca Kayseri ilimizin bu yolun tam ortasında olmasının ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükıklıç “Melikgazi Belediyesi olarak bu organizasyona özel davet ile iştirak etmemiz bir tesadüf değildir. Kayseri Belediye yatırımları ve özellikle Kayseri girişimci ruhunun ve Kayseri’nin önü açık bir üretim merkezi olmasının büyük katkısı ve etkisi olmuştur. Melikgazi bilindiği üzere Kayseri, Mimarsinan Organize Sanayi ile Serbest Bölgesini barındırmaktadır.“ dedi.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Kayseri Serbest Bölgesi ile ilgili olarak T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın desteği ile gerçekleştirilecek, “Alım Heyetleri Görüşmeleri” kapsamında yurt içi ve yurt dışı yatırımcıları ile toplantılar yapılacağını sözlerine ekledi.
 
SAYIŞTAY'DAN MELİKGAZİ BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINA TAM NOT
 
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi’nin 2015 Yılı Sayıştay Teftiş Raporu sonuç bölümünde belediye yatırım ve hizmetlerine tam not verildiğini söyledi. 
 
2015 yılı Sayıştay Müfettişlerinin belediyenin mali rapor ve tablolarını bütün önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgiler içerdiği kanaatinin belirtildiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, örnek ve referans belediye olarak bunun son derece önemli olduğunu kaydetti.
 
Başta Anayasa olmak üzere Büyükşehir ile Belediye yasa ve yönetmeliklerine son derece bağlı ve rehber olarak çalıştıklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Hesaplarımız ile mali bilançomuz incelenerek olumlu bir rapor tanzim edilmiştir. Belediyemizin mali rapor ve tablolarının maddi durağan varlıklar ve maddi olamayan varlıklar detaylı olarak incelenmiş ve bütün önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgiler içerdiği ifade edilmiştir. Belediye iş ve işlemleri sonucu mali harcamalar ve evrakların yerinde ve zamanında tanzim edilerek yerinde harcamalarda bulunulduğu bu rapor ile ortaya konulmuş olmaktadır.”dedi.
 
Başkan Memduh Büyükkılıç, Sayıştay raporunun belediye işlerinin şeffaf ve yasal çerçevede yürütülmesi açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.
 
MELİKGAZİ BELEDİYESİ'NDEN HALK SAĞLIĞI MERKEZİ İÇİN ARSA TAHSİSİ
 
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Konaklar Mahallesi’ne mülkiyeti belediyeye ait olan tek katlı hizmet binasının Halk Sağlık Merkezi Hizmeti için tahsis edildiğini söyledi. 
 
Eğitim ve Sağlık Hizmetlerinde Hayırsever Belediye Damgası…
 
Melikgazi Belediyesince yapılan Sağlık ve Eğitim Tesisleri ile Hayırsever Belediye olarak anıldığını ve 3 kez HAYIRSEVERLİK ÖDÜLÜ ile ödüllendirildiğini hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesi olarak sağlık alanında Hisarcık bölgesinde yer alan tesisi Sağlık Müdürlüğü’nün emrine verdik, Mimarsinan Bölgesinde yer alan zabıta merkezi binasını 112 Acil Sağlık Hizmetine verdik. Karacaoğlu Mahallesi’ne hayırseverimiz tarafından yaptırılan ancak arsası Melikgazi Belediyemizce tahsis edilen sağlık merkezini hizmete açtık. Yine Karacaoğlu Mahallesi Aile Sağlık Merkezi ile 112 Acil Sağlık Yardım İstasyonunun arsasını tahsis ettik. Tüm bu çalışmalar Melikgazi Belediyesi’nin halk ve çevre sağlığına verdiği önemin bir ifadesidir. Bu kez Meclis kararı ile Konaklar Mahallesi’nde yer alan tek katlı belediye hizmet binamızı Halk Sağlık Merkezi için İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis ettik.” dedi.
 
Halk ve çevre sağlığı önceliklerimizden…
 
Başkan Memduh Büyükkılıç, Konaklar Mahallesi’nin tarihi ve doğal güzellikleri yanında planlı bir gelişme ve yapılaşma gösterdiğini, bu mahalleye sağlık hizmeti için belediye olarak sağlık merkezi kazandırıldığını sözlerine ekledi.