Melikgazi Belediyesi'nden parklara güvenlik görevlisi

Melikgazi Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alarak büyük ve yoğun parklara güvenlik görevlisi yerleştirme kararı aldı.

Melikgazi Belediyesi'nden parklara güvenlik görevlisi

Vatandaşlardan, son günlerde artan çocuk istismarı ve katliamları nedeniyle gerek sosyal medyadan, gerekse basın organlarından çocukların yoğunlukta bulunduğu park gibi yerlerde güvenlik önlemlerinin arttırılması, söz konusu yerlere kamera yerleştirilmesi gibi talepler gelirken, Melikgazi Belediyesi de bu taleplere kayıtsız kalmadı.
 
10 PARKTA GÜVENLİK GÖREVLİSİ
 
Konuya ilişkin edinilen bilgilerde, Melikgazi Belediyesi sınırları içerisinde Belsin, Mimsin, Hisarcık, Alparslan gibi semtler olmak üzere toplam 10 parka güvenlik görevlisi yerleştirildiği ifade edilirken, bu parkların belirlenmesinde ise büyüklüğün ile yoğunluğun ölçü alındığı belirtildi.
 
İNSAN İLE PARK GÜVENLİĞİ İÇİN
 
Edinilen bilgilerde, söz konusu parklara Emniyet Müdürlüğü’nden izin alınarak yerleştirilen güvenlik görevlilerinin; parkta bir olay yaşanması halinde emniyet yetkililerine olayın bildirilmesi ile insan güvenliği ve parkın tefrişatına zarar vermek isteyenlerin de önlenmesi gayesi ile parkın güvenliğinin sağlanmasına yönelik olduğu paylaşıldı. Uygulamanın vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandığı aktarıldı. HABER: KAAN AKBAŞ