Melikgazi'de Salça Kaynatma Mevsimi Başlıyor!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, vatandaşların mahalle aralarında salça kaynatırken yaşadığı kötü koku ve çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla her yıl düzenlediği 'Salça Günleri' etkinliğinin startını veriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Melikgazi'de Salça Kaynatma Mevsimi Başlıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri - Melikgazi Belediyesi, vatandaşların mahalle aralarında salça kaynatırken yaşadığı kötü koku ve çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla her yıl düzenlediği 'Salça Günleri’ etkinliğinin startını veriyor. Bu yılki etkinlik, 9-18 Ağustos tarihlerinde Belsin, 19-25 Ağustos tarihlerinde Eskişehir Bağları, ve 26 Ağustos-8 Eylül tarihlerinde ise Mimar Sinan Evliyalar Parkı’nda gerçekleşecek.

Melikgazi'de Salça Kaynatma Mevsimi Başlıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, bu organizasyonun vatandaşların mağduriyetini önlemek ve temiz, düzenli bir ortamda salça yapabilmelerini sağlamak için düzenlendiğini belirtti. Salça Günleri, bu yıl da piknik havasında ve birlik ve beraberlik içinde geçecek.

Başkan Palancıoğlu: Yaz Mevsiminde Kötü Kokulara Son

Başkan Palancıoğlu, yaz aylarında salça kaynatmanın yaygın bir uygulama olduğunu ancak mahalle aralarındaki kötü kokuların ve islerin rahatsız edici olduğunu ifade etti. ‘Salça Günleri’ sayesinde bu sorunun önüne geçmeyi hedeflediklerini söyleyen Palancıoğlu, etkinliğe katılacak vatandaşlara şu şekilde seslendi:

‘Bu sene 9 Ağustos'ta Belsin’de başlayacağız ve 10 gün sürecek. Belsin’de özellikle ağaçlık alanları korumamız gerekiyor. Vatandaşlarımızdan, Belsin içinde salça kaynatmamalarını, yeni tahsis ettiğimiz alanda bu işlemi gerçekleştirmelerini rica ediyoruz. Eskişehir Bağları’nda ise Esenyurt, Altınoluk ve Yeniköy mahallelerini kapsayan güzel bir alanda salça kaynatılacak. Bu hizmeti ilk kez alacak olan vatandaşlarımız için de bu fırsatı sunuyoruz. Ardından, Mimar Sinan Evliyalar Parkı’nda tam iki hafta sürecek etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Toplamda bir ay boyunca, 7/24 üç vardiya ile hizmet vermeye devam edeceğiz.’

Toplumsal Etkileşim ve Eğlence

Palancıoğlu, ‘Salça Günleri’ etkinliklerinin sadece salça kaynatmak için değil, aynı zamanda dostlukları artırmak, gençleri internet ortamından uzaklaştırıp aileleriyle vakit geçirmelerini sağlamak ve çeşitli etkinliklerle sosyal etkileşimi artırmak için bir fırsat sunduğunu belirtti. Ayrıca, yurtdışından gelen gurbetçilerin bir araya gelip şarkı ve türkü söyleyebileceği bir ortam sunduklarını vurguladı.

Randevu İçin İletişim Bilgileri

Vatandaşların ‘Salça Günleri’ için randevu oluşturmak üzere 0501 387 25 22 numaralı hattı arayabileceklerini veya www.melikgazi.bel.tr internet adresini ziyaret edebileceklerini belirten Başkan Palancıoğlu, tüm Kayserilileri bu etkinliğe katılmaya davet etti.