MELMEK yarı yıl sergisi açıldı

Kayseri Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda düzenlenen Mel-Mek sonbahar dönemine ait el işi ve meslek kurslarına iştirak eden öğrencilerin yapmış oldukları eserlerin yer aldığı sergi açılışı gerçekleşti.

MELMEK  yarı yıl sergisi açıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan sergi açılışında, sergi ile ilgili açıklama yapmak üzere Melikgazi Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Yüksel Kahraman, Melikgazi Belediyesi’nin 20 yıldır yaygın eğitimde isminden söz ettirdiğini ve 14 sosyal tesis kurduklarını, bu sosyal tesislerden 15 binden fazla insanın yararlandığını ifade etti. 
 
Kayseri Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuncay Demir ise, Melikgazi ilçesine bağlı halk eğitim merkezinde şu an itibariyle 2 bin 850 kurs ile 55 bin 900 kursiyere hizmet vermekte olduklarını, bu rakamlarla Türkiye’de 3. sırada yer aldıklarını, söz konusu oranları nüfusa vurduklarında birinci olduklarını ve bununla da gurur duyduklarını ifade etti. Demir,  Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç’a teşekkür ederek; “Başkanım gölge etmiyor, çığır açıyor, yol gösteriyor, belediyenin tüm imkanlarını sunuyor” dedi ve kendilerinin de örgün eğitim ile birlikte yaygın eğitimin gelişmesinde ellerinden geleni yapacaklarını belirterek konuşmasını sonlandırdı.
 
“HİZMET EDECEĞİZ MAZERET ÜRETMEYECEĞİZ”
 
Kayseri Melikgazi Belediyesi Başkanı Büyükkılıç ‘Belediyeciliğin sadece yol ve kaldırım yapmaktan ibaret olmadığını, sosyal kültürel alanda çalışma yaparak her kesin insana ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ile birlikte eğitim alanında buluştuklarını belirtirken Büyükkılıç, kazan kazan çalışması içinde olduklarını ve gençlerin ellerinden tutacaklarını da dile getirdi. Büyükkılıç, Melikgazi ilçesi olarak 550 bin nüfusa sahip olduklarını, bu nedenle sorumluluklarının büyük olduğunu belirterek; “Hizmet edeceğiz mazeret üretmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri milletvekili Taner Yıldız konuşmasına emeği geçen herkes teşekkür ederek konuşmasına başladı. Yıldız; “Bu sergi çok anlamlı bir sergi burada emek var alın teri var Allahın yaratıcı kullarına tahsis etmiş olduğu bir oluşturma emek var” ifadelerini kullandı ve bu çalışma için emeği geçen Kayseri Melikgazi Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç ve eğitmenlere özellikle teşekkür ettiğini belirtti. Konuşmasının sonunda bilim adamlarının yapmış olduğu bir çalışmayı açıklayan Yıldız, eskiden kendi kamyonunu yapan bir çocuğun tatmin duygusunun, şimdi hazır oyuncak alan çocuktan daha çok olduğunu söyledi ve konuşmasını sonlandırdı. 
 
Konuşmaların sonunda kurdele kesimi için protokol sahneye davet edildi ve kurdele kesiminden sonra sergi alanı gezilerek düzenlenen sergi açılışı sona erdi. HABER-FOTO: STAJYER KADİR YÜZÜGÜLDÜ