Memduh Boydak adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı

Kayseri'de yapılan operasyon çerçevesinde gözaltında bulunan Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak ve iki iş adamı savcının adli kontrol kararı ile serbest bıraktı.

Memduh Boydak adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı

Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından, Melikşah Üniversitesi çevresindeki arazilerin baskı yoluyla alınması iddiası sonrasında yapılan operasyonda gözaltına alınan Boydak Holding CEO'su ve Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Memduh Boydak ile birlikte iş adamları Ahmet Türkmen ve Mehmet Filiz'in ifadesini alan nöbetçi cumhuriyet savcısının bu isimler hakkında adli kontrol kararı ile serbest bırakılması kararını verdiği öğrenildi.

Gözaltındaki diğer iş adamları ve üniversite yöneticilerinin ifadesinin alınmasına devam ediliyor.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA: "MELİKŞAH'A ARAZİ TAHSİSİ YAPILMAMIŞTIR"

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yürütülen soruşturma ile ilgili Melikşah Üniversitesi tarafından yapılan basın açıklamasına cevap verdi. 

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklama şu şekilde: "Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmayla ilgili olarak Melikşah Üniversitesi tarafından dün (16.09.2015) yapılan basın açıklamasında; üniversitelerinin arazisinin Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edildiği iddiasına yer verilmiş ve bu açıklama, yerel ve ulusal basında da bu şekilde yer almıştır.

Belediyemiz, Melikşah Üniversitesi veya bu üniversitenin ilişkili olduğu diğer kuruluşlara hiçbir şekilde "arazi tahsis" etmemiştir. İddia tamamıyla asılsız ve gerçek dışıdır.

Bu iddiayı ileri sürenler ve yayanlar hakkında her türlü yasal yollara başvurma hakkımız saklıdır."

KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ'DAN OPERASYONA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri'de dün gerçekleşen operasyona ilişkin açıklama yaptı. 

Başkan Hiçyılmaz, dün polis tarafından gerçekleştirilen operasyona ilişkin yaşanan gelişmeleri basın yayın kuruluşları aracılığı ile takip ettiklerini ifade etti.

Hiçyılmaz, polisin yürüttüğü soruşturma kapsamında Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz'in de aralarında bulunduğu birçok ismin gözaltına alınmasından dolayı üzüntü duyduklarını söyledi.

Başkan Hiçyılmaz, operasyona ilişkin süreci takip ettiklerini belirtti.