Memiş'ten Flaş Tahmin: Dolar 45 TL, Euro 50 TL Olabilir!

Döviz kuru kademeli olarak yükselmeye devam ederken, ekonomistler art arda yorumlar gelmeye devam ediyor. Dolar ve Euro hakkında önemli açıklamalarda bulunan İslam Memiş, yıl içindeki beklentisini açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Memiş'ten Flaş Tahmin: Dolar 45 TL, Euro 50 TL Olabilir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz hafta yükselişle kapatan döviz kuru, önümüzdeki haftalarda da yükseleceği ön görülüyor. Ekonomist İslam Memiş, dolar ve Euro’nun yıl içinde ne kadar olabileceğine dair ön görülerini paylaştı.

Doların 32.20 lira seviyesinde olduğunu belirten Memiş, beklentilerinin pozitif yönde devam ettiğini ifade etti. Ancak döviz kurlarının genel olarak yükseliş trendinde olduğunu ve dolarda 40-45 bandını, Euro/TL kurunda ise 50 seviyesini beklediğini dile getirdi.

Ekonomi yönetimi ile piyasa arasındaki zıtlığa da dikkat çeken Memiş, yönetimin döviz kurlarının yükselmesine müsaade etmeyeceklerini, gerekirse müdahale edeceklerini ve yüksek kur bekleyenlerin ona göre hareket etmeleri gerektiğini söylediğini aktardı. Ancak piyasanın bu yaklaşıma karşı olduğunu ve bugünkü gidişatın doların 40-45 bandına yükseleceğine işaret ettiğini belirtti.      
Bu haber, yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce lütfen uzman bir finansal danışmana danışınız.

17 Mart Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 32,12
Satış: 32,13

Euro
Alış: 35,11
Satış: 35,12

Sterlin
Alış: 40,81
Satış: 41,04