Memleket meselesi çocukları da kuşattı

Geçtiğimiz günlerde yaşanan darbe girişimi ile memleket meselesi olan bu durum çocukları da kuşattı.

Memleket meselesi çocukları da kuşattı

Ellerinde bayrakları ve ağızlarında tekbirlerle sokaklarda dolaşan çocuklar, milli duyguların hat safhada olduğu bu atmosferden etkilenerek hem protestolarda bulundu, hem de seslerini duyurdu. 

VATANIN YAŞLISI GENCİ İLE HER FERDİ DUYARLILIK GÖSTERDİ 

Sokaktan geçen çocuklara vatandaşların ilgiyle baktığı görülürken, söz konusu manzaralara şehir merkezinde de rastlandığı biliniyor. Söz konusu darbe girişimine ve geçmişte yaşanan terör saldırılarına karşı vatandaşlardan genç, yaşlı, çocuk, hasta, sağlıklı, zengin, fakir, kadın, erkek toplumun her tabakasının sokağa çıkarak tepkisini dile getirdiği görülürken, her ferdin vatan ve millet konusunda duyarlılık gösterdiği gözler önüne serildi.      

TÜRKİYE'DE HER KUŞAK DARBE VEYA DARBE GİRİŞİMİ TANIĞI

Türkiye'nin Cumhuriyetin kurulmasından bu yana hemen her kuşağının askeri darbe veya darbe girişimine tanık olduğu kayıtlara geçti. Demokrasinin askıya alınarak toplumun özgürlüklerine kısıtlama getiren askeri darbelerin belirli periyotlarla Türkiye'de yaşandığı görülürken, ya darbeyi ya da darbe girişimini adeta görmeyen bir kuşak yok. Bugünün gençleri, çocukları da darbe kelimesinin ne olduğunu, ne anlama geldiğini öğrenip nasıl gerçekleştiğine tanık olurken, geçmişte de darbeyi gören ve anlatan büyüklerin olduğu biliniyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ