Memurların yüzü gülecek - Beklenen açıklama geldi!

Kamu tasarrufu tedbirleri kapsamında memurlara sunulan servis hizmetinin kaldırılacağı tartışma yarattı. Konu ile ilgili Memur-Sen'in yaptığı açıklama umut verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Memurların yüzü gülecek - Beklenen açıklama geldi!

Kamu personellerine sunulan servis hizmeti tasarruf tedbirleriyle bazı kurum ve kuruluşlarda uygulanmadı. Tartışmalara yol açan konuyla ilgili Memur Sen’den açıklama geldi. Başkan Ali Yalçın, servis hizmetine devam edileceğini duyurdu.

Savunma ve güvenlik hariç servis hizmetinin sözleşmesinin yenilenmeyeceği açıklanmış ve kamuda tasarruf ve verimlilik paketi kapsamında alınan bu karar memurlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Memurların yüzü gülecek - Beklenen açıklama geldi!

Servis hizmeti devam edecek!

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yalçın, ‘’Memur-Sen olarak 3. Dönem Toplu Sözleşme'den itibaren elde ettiğimiz Servis Hizmeti kazanımımız, hukuksuz bir şekilde Tasarruf Tedbirleriyle engellenmiş ve bazı kamu kurum ve kuruluşunda uygulanmayarak personel mağdur edilmişti’’ ifadelerini kullandı.

Eylemlerin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelerin ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan istişarelerin sonuç verdiğini belirten Yalçın, şöyle devam etti: ‘Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda servis hizmetine devam edileceği belirtilmiştir.’