Merkezde 10 TL Olan Tatlı Bakın Erciyes'te Kaç TL?

Kayseri'de benzer ürünlerin farklı bölgelerde farklı fiyatlara satılması vatandaşları şaşırtıyor. Kent merkezindeki tatlının Erciyes'te neredeyse 3 katı fiyatına satılıyor olması vatandaşların tepkisini çekiyor. Detaylar haberimizde…

Merkezde 10 TL Olan Tatlı Bakın Erciyes'te Kaç TL?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin önde gelen kış spor merkezlerinden biri olarak adından söz ettiriyor. Kış aylarında daha çok yabancı ve şehir dışından gelen turistleri ağırlayan Erciyes, yaz aylarında da günübirlik turistlerin ve piknikçilerin konaklama mekânı oluyor.

Doğal ürünler satılıyor

Erciyes Kayak Merkezi’nde ana yol üzerinde sıralanan işletmeler ise, yerli ve yabancı turistlere yıllardan beri doğal ürünler satıyor. Bal, tereyağı, yoğurt ve peynir gibi doğal köy ürünleri, Kayserililer tarafından da yıllardır rağbet görüyor.

15 kilometre yol gidiyorlar

Erciyes’te satılan ve Kayseri halkı arasında meşhur olan ürünlerin başında ise halka tatlısı geliyor. Pek çok Kayserili, Erciyes’in meşhur halka tatlısından yemek için 15 kilometre yol kat ediyor. Vatandaşlar için, Erciyes’e çıkıp manzaranın ve temiz havanın tadını çıkarırken orada yiyeceği tatlı da adeta gelenek haline geldi.

Neden bu kadar pahalı?

Ancak kent merkezinde satılan tatlının fiyatı ile Erciyes’te satılan tatlının fiyatı arasındaki büyük fark vatandaşları hem şaşırtıyor hem de tepkisini çekiyor. Merkezde aynı tat ve aynı kalitede olan tatlının Erciyes’te neden fiyatının arttığını vatandaş merak ediyor.

Erciyes’te tatlı ne kadar?

Kayseri kent merkezindeki işletmelerde 10 liraya satılan halka tatlı Erciyes Kayak Merkezi’nde bazı işyerleri tarafından 20 liraya satılırken, bazı işyerlerinde fiyat 30 liraya kadar çıkıyor.