Mersinlilerin Bedava Yediği Meyve, Kayseri'de Rekor Fiyata Satılıyor

Mersin'de seyyar satıcılar tarafından uygun fiyata satılan ve birçok evin önünde ağacı bulunması nedeniyle ücretsiz erişilen bu meyve, Kayseri'de rekor fiyata satılıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Mersinlilerin Bedava Yediği Meyve, Kayseri'de Rekor Fiyata Satılıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mersin’de seyyar satıcılar tarafından 10 TL’ye satılan bu meyve, birçok evin önünde ağacı bulunması nedeniyle ücretsiz erişebiliyor. Ancak Kayseri'de bu meyvenin fiyatı, yüksek seviyelere ulaştı.

Serinletici atıştırmalık olarak rağbet görüyor

Mersinliler, dikenli yapısından dolayı çıplak elle tutulmaması gereken bu meyveyi, tadının güzel olması nedeniyle yazın soğutarak tüketmeyi tercih ediyor. Soğutulduğunda daha lezzetli hale gelen dikenli incir, sıcak havalarda serinletici bir atıştırmalık olarak rağbet görüyor.

Mersinlilerin Bedava Yediği Meyve, Kayseri'de Rekor Fiyata Satılıyor

Dikeni toplamaya engel olmuyor

Dikenli yapısı nedeniyle meyvenin toplanması zorluk çıkartıyor. Mersin’de yaşayan Aysel Yaman, dikenli incirin tadının çok beğenildiğini ve bu nedenle ağaçlardan zorlukla toplansa bile talebin yüksek olduğunu belirtiyor.

Kayseri’de ‘frenk yemişi’ olarak biliniyor

Kayseri’de ise dikenli incir, ‘frenk yemişi’ adı altında market raflarında satılıyor ve oldukça yüksek fiyat üzerinden satışa konuldu. Kayseri’de iki tane dikenli incirin fiyatı 40 TL olarak belirlendi. Kayseri’deki fiyat artışının, meyvenin nadir bulunması ve yüksek talep nedeniyle olduğu düşünülüyor.

Mersinlilerin Bedava Yediği Meyve, Kayseri'de Rekor Fiyata Satılıyor

‘Mutlaka eldiven kullanılmalı’

Mersinli Aysel Yaman, Anadolu Haber’e verdiği röportajda, dikenli incirin nasıl toplanıp yenmesi gerektiğini anlattı. Yaman, meyvenin toplanıp kesilme sürecinde mutlaka eldiven kullanılması gerektiğinin altını çizdi. Dikenli incirin ağaçtan maşa yardımıyla koparılması gerektiğini belirten Yaman, ilk olarak meyvenin uçlarının kesilmesi gerektiğini söyledi. Ardından, meyvenin derisini üst kısımdan uzunlamasına bir bıçakla dilimleyerek ve kabuğunu meyveden geriye doğru çekilerek soyulmasını önerdi.