Meşhur Kurşun Aşı yemeği nasıl yapılır?

Kayseri yöresine ait kurşun aşı çorbası oldukça lezzetli ve doyurucu bir çorbadır. Nohutlu etli yemek olarak da bilinir. Peki kurşun aşı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haber Detaylarında…

Meşhur Kurşun Aşı yemeği nasıl yapılır?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’ye ait kurşun aşı aslında çorba olmaktan ziyade sulu yemek olarak da bilinir. Severek tüketilen kurşun aşı doyurucu ve içeriği zengin bir yemektir. 

Meşhur Kurşun Aşı yemeği nasıl yapılır?
İşte kurşun aşı yemeği malzemeleri:
Köftesi için:
1 su bardağı  ince bulgur
1 yumurta
1, 1-5 su bardağı  sıcak su
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tutam karabiber
1 su bardağı  haşlanmış nohut
1 su bardağı  haşlanmış yeşil mercimek
Sosu için:

1 kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı  biber salçası
1 yemek kaşığı ev salçası
1 çay kaşığı  tuz reyhan-nane (isteğe bağlı) sumak
Kurşun aşı yemeğinin yapımı:
Mercimek ve nohut yıkanır akşamdan birer su bardağı su ile ayrı kaplarda ıslatılır. Ertesi gün nohut, 1 su bardağı su ile basınçlı tencerede haşlanır. Bulgur 1/2 su bardağı sıcak su ile ıslatılır. Bulgur kabarınca un, tuz, 1/2 tatlı kaşığı kırmızı biber ilave edilerek şekil verilecek hamur haline gelinceye kadar yoğrulur. Bu hamurdan küçük parçalar koparılarak nohut büyüklüğünde yuvarlanır. Mercimek,nohutun haşlama suyu dahil 4 su bardağı su ile kaynatılır. Yumuşayınca nohut ve köfteler içine atılarak kısık ateşte pişirilir.inmesine yakın tuz ilave edilir. Diğer tarafta soyulmuş, yıkanmış ve ince kıyılmış soğan, yağ ve kıyma kavrulur. Salça ve kalan 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ilave edilerek kurşun aşına eklenir. Üzerine kuru nane serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun