Meteoroloji'den Kayseri uyarısı!

Meteorolojiden edinilen bilgilere göre, Kayseri genelinde önümüzdeki günlerde parçalı bulutlu ve az yağışlı bir hava bekleniyor. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek, rüzgar ise zaman zaman kuvvetlenecek. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Meteoroloji'den Kayseri uyarısı!

Meteoroloji Kayseri 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu raporlarına göre, bugün hava genellikle parçalı bulutlu geçecek. Rüzgârın güney ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta şiddette esmesi bekleniyor. Sıcaklık değerleri ise mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Bugün için ölçülen en düşük sıcaklık 9,4°C, en yüksek sıcaklık ise 28,6°C olarak kaydedildi.

13 Ekim 2024 Pazar günü, şehrin genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Öğle saatlerinden itibaren güney ve doğu ilçelerinde yerel olarak hafif sağanak yağışlar görülebilir. Rüzgâr batı ve kuzeybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvetle esecek. Günün en düşük sıcaklığı 12°C, en yüksek sıcaklığı ise 27°C olarak tahmin ediliyor.

14 Ekim 2024 Pazartesi günü parçalı bulutlu bir hava beklenirken, rüzgâr kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta şiddette esmesi bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise en düşük 9°C, en yüksek 25°C seviyelerinde olacak.

15 Ekim 2024 Salı günü parçalı bulutlu hava etkisini sürdürecek. Kuzey yönlü hafif rüzgârın ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Gün içerisinde en düşük sıcaklık 8°C, en yüksek sıcaklık ise 25°C olacak.

16 Ekim 2024 Çarşamba günü ise yine parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Öğleden sonra güney ve doğu ilçeleriyle birlikte Erciyes çevresinde hafif sağanak yağışlar görülebilir. Rüzgâr kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif, yer yer orta kuvvetli esecek. Sıcaklıkların 7°C ile 24°C arasında olması bekleniyor.

17 Ekim 2024 Perşembe günü ise hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Aralıklı hafif yağışlar beklenirken, güney ve doğu ilçelerinde rüzgârın zaman zaman kuvvetli esmesi (30-50 km/s) öngörülüyor. Beklenen en düşük sıcaklık 4°C, en yüksek sıcaklık ise 19°C seviyesinde olacak.

Ekim ayı uzun yıllar sıcaklık ortalamalarına göre en düşük sıcaklık 4,9°C, en yüksek sıcaklık ise 20,8°C olarak kaydedildi. Ortalama yağış miktarı ise 32,3 mm civarındadır.

Ekim ayına ait ekstrem sıcaklık değerleri, 30 Ekim 1973'te kaydedilen -12,2°C ile en düşük, 3 Ekim 1952'de ölçülen 33,6°C ile en yüksek sıcaklık olarak tarihsel kayıtlarda yer alıyor.