Meteoroloji Kayseri'yi uyardı... Yazlıkları kaldırmayın! Tarih de verildi!

Yurt genelinde etkili olan yağışlı hava, hafta sonu itibarıyla yerini sıcak ve güneşli günlere bırakacak. Sıcaklıkların 3 ila 6 derece artması bekleniyor. Özellikle Kayseri ve çevresinde de bu sıcak hava dalgası etkisini gösterecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Meteoroloji Kayseri'yi uyardı... Yazlıkları kaldırmayın! Tarih de verildi!

Türkiye genelinde Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı hava yerini, bu hafta sonu itibarıyla bahar havasına bırakacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu boyunca sıcaklıkların artacağı ve mevsim normallerine döneceği bilgisini paylaştı. Özellikle Kayseri’de hafta sonu güneşli ve açık bir hava bekleniyor.

Türkiye genelinde hava sıcaklıkları Pazartesi günü birden düşmüş birçok ilde sağanak yağış başlamıştı. Hatta bazı illerimize kar bile yağdı. Ancak kış sevinci uzun sürmeyecek. Afrika sıcaklıkları geri dönüyor. Soğuk hava ve yağmur kesilecek.

Afrika sıcakları geri geliyor!

Türkiye’de geçtiğimiz hafta yazdan kalma günlerin yaşanmasının ardından Pazartesi günü sıcaklıklarda ani bir düşüş meydana geldi. Hatta bazı illerde hava sıcaklığındaki düşüş 10-15 derece arasında oldu. Türkiye genelinde birçok ilde yağış başlarken yüksek kesimlere kar bile düştü. Ancak yeniden sıcak havalar geliyor. Ülke genelinde etkisini gösteren sağanak yağışlar yerini Güneşli ve sıcak havaya bırakacak. Afrika sıcaklarının yurda geliş tarihi belli oldu. 

Hafta başında Balkanlar üzerinden gelen yeni soğuk hava dalgası ile birlikte Türkiye adeta kış provası yaptı. Uzmanlar Trakya’dan itibaren etkisini gösteren soğuk hava dalgasının yurdu terk edeceğini açıkladı. Ani kış sonrası yeniden havalar ısınıyor.

Kayseri'de yağışa mola!

Hafta sonu boyunca Kayseri ve çevresinde bahar havası yaşanırken, gelecek hafta başında sadece batı kesimlerinde yer yer sağanak yağış bekleniyor. Ancak Kayseri ve İç Anadolu genelinde yağış görülmeyecek, sıcaklıkların hafta boyunca mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

Bu akşamdan itibaren yağışlı ve soğuk hava yurdu terk edecek.

Kayseri’de önümüzdeki 5 gün havalar bu şekilde olacak,

Meteoroloji Kayseri'yi uyardı... Yazlıkları kaldırmayın! Tarih de verildi!Meteoroloji Kayseri'yi uyardı... Yazlıkları kaldırmayın! Tarih de verildi!Meteoroloji Kayseri'yi uyardı... Yazlıkları kaldırmayın! Tarih de verildi!