Meteoroloji uyardı! Sağanak yağışlar ne kadar sürecek?

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü uyarmıştı. Yayımlanan 5 günlük hava tahmin raporunda Kayseri'de hafta sonu gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirmişti. Kayseri ve çevre illerde de hissedilen soğuk hava ve yağış dalgası ne kadar sürecek? Bakan Özhaseki hava raporuna ilişkin neler söyledi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Meteoroloji uyardı! Sağanak yağışlar ne kadar sürecek?

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü bildirmişti.1 Ekim (bugün) için Kayseri ve çevre illere gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Pazar günü İç anadolu bölgesi özelinde; Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kayseri, Kırşehir ve Nevşehir çevreleri ile Ankara’nın kuzeyinde ve doğusunda yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geldi. Pazar pikniği yapmak isteyen vatandaş için kötü haber ise sağanak yağışın gün boyu sürecek olması...Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de sosyal medya hesabından, Genel Müdürlüğü'nün son yayımlanan hava tahmin raporunu paylaştı.

Meteoroloji uyardı! Sağanak yağışlar ne kadar sürecek?

Bölge Müdürlüğü yayımladığı 5 günlük hava tahmin raporunda Kayseri'de hafta sonu gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirmişti. Bölge müdürlüğü bir de kuvvetli yağış uyarısında bulunmuş ve bir uyarı yayımlamıştı.

Müdürlük yayımladığı uyarıda: "İl genelinde beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerini kullanarak vatandaşı tedbir almaya teşvik etmişti.

Uzmanlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması hususunda ciddi uyarılarda bulundu.

1 Ekim saat 12.00- 20.00 arası Kayseri ve çevre illerde yağışların devam etmesi beklenirken, yağıştan dolayı ani seli su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel riskler için çok dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

Meteroloji 7. Bölge Müdürlüğü hava tahmin raporu ise şöyle;

Meteoroloji uyardı! Sağanak yağışlar ne kadar sürecek?

Meteroloji yağışların Perşembe gününe kadar devam edeceğini bildirirken, Kayseri'de hava sıcaklıkları da hissedilir derecede düştü. Şehirde en düşük sıcaklık 5, en yüksek sıcaklık 20 derece olarak kaydedildi.

1 Ekim Pazar

Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış - Hava en yüksek 20, en düşük 11 derece

2 Ekim Pazartesi

Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış - Hava en yüksek 20, en düşük 10 derece

3 Ekim Salı

 Gök gürültülü sağanak yağış - Hava en yüksek 21, en düşük 10 derece

Özhaseki sağanak yağışa karşı uyarmıştı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından, Genel Müdürlüğü'nün son yayımlanan hava tahmin raporunu paylaştı. Paylaşımında, ülke genelinde yağışlı havanın etkili olmaya başladığını vurgulayan Özhaseki; "Barajlarımıza can verecek yağmur suyuna ihtiyacımız var. Ancak yoğun yağışlarla birlikte olumsuz bir durumla karşılaşmamak için Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzce yapılan hava tahmin raporuna, yetkililerimizin uyarılarına bütünüyle uyulmasını vatandaşlarımızdan istirham ediyorum" diye konuştu.