Mevlid Kandili'nde nasıl ibadet edilir?

Mevlid Kandili yarın başlıyor. Hz. Muhammed S.A.V'ın doğduğu gün olarak biliniyor, dolayısıyla tüm Müslüman âlemi için önemli bir gün olarak biliniyor. Peki, miladi takvime göre Hz. Muhammed S.A.V kaç yaşına girecek? Mevlid Kandili'nde nasıl ibadet edilir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Mevlid Kandili'nde nasıl ibadet edilir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yarın Hz. Muhammed S.A.V’ın doğduğu günü yani Mevlid Kandili… Tüm Müslümanlar için önem arz eden Mevlüd Kandili’ni ibadet ederek geçirmek isteyenler için dualar derledik… 

Mevlid Kandili'nde nasıl ibadet edilir?

Mevlid Kandili 26 Eylül Salı günü idrak edilecek. Miladi takvime göre 571 yılının Nisan ayının yirmisi, Hicri Takvime göre ise 12 Rebiülevvel (17 Haziran 569) olduğu biliniyor. Miladi Takvime göre Hz. Muhammed, bu yıl bin 452 yaşında…

Mevlid Kandili ile ilgili bazı ayetler şöyle; Andolsun, Allah'ın rasûlünde sizin için, Allah'a ve âhiret gününe kavuşmayı umanlar için ve Allah'ı çok ananlar için güzel bir örnek vardır." (Ahzâb, 21)

Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiyâ, 107)

Onun ihlası nedir" diye soruldu; "Kişiyi Allah Teâla’nın haramlarından korumasıdır" buyurdu."(El-Heysemi, Mecmeu'z-Zevâid, c. 1.s.18.)

Mevlüd Kandili, Hz. Muhammed S.A.V’ın mevlidi, doğumu için mutlu olmak, cehennem azabının azalmasına sebep olur. Böyle bir gecede ibadet etmek, sevinmek, bütün senenin bereketli olmasına sebep olur. 

Kandil geceleri Kur'an-ı Kerim okumak, tövbe etmek, dua etmek ve namaz kılarak geçirilebilir. Mevlid Kandili’nde okunacak dua ise şöyle olmalı: “Yâ Rabbî!.. Günahlarımızı rahmetinle af ve mağfiret eyle! Ölülerimizi de mağfiret eyle, yaşayanlarımıza hayırlar ihsan et! Son nefesimizde kelime-i tevhid söylemeyi nasip eyle!

Yâ Rabbî!.. Riyadan, nifaktan, şikaktan, her türlü hastalıktan, kazadan, belâdan, tembellikten, âcizlikten, zelil olmaktan, zulüm etmekten ve zulüm görmekten, cimrilikten, müsriflikten, azdıran zenginlikten ve doğru yoldan ayrılmaya sebep olan fakirlikten, şeytan ve nefsin şerrinden, düşmanın galebesinden, kötü huydan, bidat işlemekten, dalâlete düşmekten, halis olmayan amelden, her çeşit günahtan, küfre girmekten, ölürken gelecek fitnelerden, kabir azabından, dinimize ve dünyamıza zarar verecek işlerden sana sığındık, bunlardan bizleri koru!..