Meydanlar ısınmaya başladı

7 Haziran'da gerçekleştirilecek olan seçimler için hazırlıklarını sürdüren siyasi partilerde yoğun günler yaşıyor. AK Parti'li aday adayları çalışmalarını ilçe ve beldelerde sürdürürken, MHP resmi müracaat tarihi olan 12 Mart'tan sonra sahaya inmeyi planlıyor. CHP'de ise 8 bin partilinin oy kullanacağı ön seçim bekleniyor.

Meydanlar ısınmaya başladı

AK PARTİ'Lİ ADAY ADAYLARI DESTEK ARIYOR

Kayseri'de 111 aday adayının müracaat ettiği AK Parti'de aday adayları 9 kişilik  aday listesinde yer almak için çalışmalara başladılar. 
İlçe ve belde ziyaretleri ile start veren aday adayları, parti teşkilatlarına destek arayışını sürdürüken, kamuoyuna kendilerini tanıtmak için yoğun bir reklam kampanyasına başladı. AK parti'ye müracat eden 27 kadın adayı adayı yaptıkları çalışmalar ile şimdiden erkek adayların bir adım önüne geçmiş görünüyor. 

MHP 12 MART'TA SAHAYA İNECEK

MHP Milletvekili aday adayları resmi müracaatlarını 12 Mart-18 Mart arasında yapacaklar. Henüz sahaya inmeyen MHP aday adayları, 12 Mart'tan itibaren saha çalışmasına başlayacak. 
Öte yandan 1 Mart'ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin başkanlığında gerçekleştirilecek olan İl Başkanları Toplantısı'nda MHP'nin milletvekili aday adaylarının seçim çalışmaları stratejileri  masaya yatırılacak. 

Edinilen bilgilere göre, yeri henüz netleşmeyen İl Başkanları toplantısına katılacak il başkanları temsil ettiklerini illerle ilgili hazırlayacakları dosyaları MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye sunacak.
MHP'nin önümüzde ki seçimlerde aday göstereceği isimler için öncelikle parti teşkilatlarının görüşlerini dikkate alacak. İl teşkilatı 12 Mart’tan itibaren teşkilatlara giderek, 'Kimleri aday görmek istersiniz' diye soracak. 

CHP'DE 2.SIRA KONTENJANA AYRILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan, 7 Haziran tarihinde yapılacak milletvekili seçimleri için çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, “21 Mart tarihinde milletvekili adaylarımızı belirlemek için ön seçim yapacağız. Benim kanaatim 25 civarında bir milletvekili aday adayımız olacak” dedi.
Ayan, “Adaylık süresi 1 Mart 2015 tarihine kadar uzatıldı. Bununla ilgili başvurular yapılıyor. Aday adaylarımız belirlendikten sonra 3 Mart 2015 tarihinde aday adaylarımız ile toplantı yapıp görüşeceğiz” diye konuştu.

CHP’nin milletvekili adayları için ön seçim yapılacağını belirten Ayan, “7 Mart tarihinde tüm aday adayı arkadaşlarımızı basına tanıtacağız. Ön seçimde CHP Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba kurul başkanımız olacak. 21 Mart tarihinde ön seçimi yapacağız. Ön seçim ile 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. milletvekili aday adaylarımızı belirleyeceğiz. 2. sıra milletvekili adayımız kontenjan ile belirlenecek. Ön seçimde 8 bine yakın üyemiz oy kullanacak. En az 4 en fazla 8 kişiye oy verecekler” şeklinde konuştu. ÖZEL HABER – MEHMET SERBEZ