MHP 'de il kongresi erkene alındı

7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için takvim hızla ilerliyor. Yüksek Seçim Kurulu, milletvekili adayı olmayı düşünen kamu görevlileri ile meslek örgütü başkan ve yöneticilerinin 10 Şubat 2015 mesai bitimine kadar istifa etmelerini zorunlu kılıyor. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri İl Başkanı Mete Eke, YSK'nın aldığı karar nedeni ile 15 Şubat 'ta yapılması planlanan il kongresinin erkene alındığını açıkladı.

MHP 'de il kongresi erkene alındı

İlçe kongrelerini büyük bir olgunluk ve partililerin büyük teveccühü ile tamamlandığını belirten MHP İl Başkanı Mete Eke, merakla beklenen il kongresinin YSK'nın memurlar için  adaylık için en geç 10 Şubat'ta görevlerinden istifa etmesi gerektiğini açıklamasının ardından kongrenin erkene alındığını belirtti. İlçe kongrelerini tamamlayan MHP İl Kongresi’nin 8 Şubat Pazar günü yapılmasının planlanıyor. 

GENEL BAŞKANIMIZIN TALİMATLARINA UYARIZ

Milletvekilli adaylığı konusunda, net bilgi vermeyen MHP İl Başkanı Mete Eke, “Sayın Genel Başkanımızın talimatları ne olursa biz ona hazırız. Şu olacağız veya bu olacağız gibi bir hesabımız yoktur” ifadelerini kullandı. 

Milliyetçi Hareket Partisi’nde milletvekilliği aday adaylığı için büyük bir ilginin gözlendiğini belirten Eke, ”2015 seçimlerinin ardından Türkiye’de yeni bir dönem başlayacak. Bu dönemin adı da Milliyetçi Hareket Partisi İktidarı dönemi olacak. Bunun ayak seslerini şu anda duyuyoruz. Milletvekilliği aday adaylığı için partililerimizin büyük ilgisi ile karşı karşıyayız” şeklinde konuştu. 

İL BAŞKANLIĞI YARIŞI BAŞLADI

7 Haziran’da gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Eke’nin aday adayı olması durumunda boşalacak MHP il başkanlığı için kulis çalışmaları son günlerde hız kazandı.

Özelikle sosyal medya üzerinden açıklanan adayların sayısı şimdiden 10 kişiyi geçti. Yapılan il başkanlığı kulislerinde ise ikisi de avukat olan iki adayın ismi ön plana çıkıyor. ÖZEL HABER: MEHMET SERBEZ