MHP'li vekil Ersoy 'dan OSB 'deki gelişmelere tepki: 'Pardon mu diyeceksiniz?'

Kayseri OSB ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy Tahir Nursaçan 'ın OSB başkanlığı görevden alınmasına tepki göstererek, 'Bugüne kadar birçok örneğini gördük, 'Pardon ' dediniz. Tahir Nursaçan'a da mı 'Pardon ' diyeceksiniz?' dedi.

MHP'li vekil Ersoy 'dan OSB 'deki gelişmelere tepki: 'Pardon mu diyeceksiniz?'

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, İl Başkanı Adnan İncetoprak ve yönetimi ile birlikte Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 'ni ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy milletvekilliği süresi boyunca yapmış olduğu faaliyet raporlarını basına aktarırken son zamanlarda Kayseri OSB 'deki gelişmelere de tepki gösterdi.

"Girilmedik gönül de bırakmamışız"

2018 yılında milletvekilliği görevine başlayan MHP’li vekil Ersoy Kayseri Gazeteciler Cemiyeti 'nde bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetlerle ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek göreve başladığından bu yana vatandaşlardan gelen hiçbir talebe kayıtsız kalmadıklarını dile getirdi. Ersoy açıklamasında, "Öncelikle KGC’de bulunmaktan çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Milletimizin güvenleri ve oylarıyla teşkilat mensuplarımız yol arkadaşlarımızın emekleriyle 2018 yılında başladığım görev sürem boyunca yaptığım ve yapmakta olduğum faaliyetleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben Baki Ersoy olarak bu kutlu yola baş koyduğum ilk gün çalınmadık kapı girilmedik ev bırakmayacağız düsturunu kendime ilke edinmeye söz vermiştim. Aradan geçen yaklaşık 4 yılın sonunda görüyorum ki, bizler çok şükür girilmemiş gönül de bırakmamış ve bu yolda Allah’ın izniyle 1 milim sapmadan devam ediyoruz. Makamımıza ulaşan kayıtlı talep sayısı 6215’tir. Bu talepler makamımıza resmi olarak ulaşmış kayıtlı taleplerdir. Bunun dışında benim telefonuma gelen danışmanlarımızın kayıt altına alamadığı talepler dahil değildir. Taleplerimizi ciddiye alarak resmi kurumlara iletilmesini sağlıyoruz. Makamımıza gelen taleplerin büyük kısmını referans talepleri, iş talepleri, maddi talepler, sağlık hizmetleri talepleri oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra çevre düzenlemesi, alt yapı, imar problemleri, meslek gruplarının atamaları ve benzeri gibi kitlesel talepler de makamımıza iletilmektedir. Taleplerin çözüm noktasında çeşitli yollara başvuruyoruz. Birebir görüşmeler, il başkanlığımızın temasları, ilçe başkanlığımızın çabaları, belediyelerimizden alınan desteklerle doğrudan çözüm yolları, kitlesel taleplerde ise muhatap kurumlara sunulan yazılı soru önergeleri ile taleplerimize çözümler aramaktayız. 6 Kasım 2021 itibariyle TBMM’ye sunduğumuz yazılı soru önerge sayımız 45’tir. Bunlardan 39 adedi ilgili bakanlık tarafından yanıtlanmıştır. Bunun yanında daha geniş kapsamlı talepler için TBMM’ye araştırma önergesi sunmaktayız. Bugün itibariyle 7 adet araştırma önergemiz TBMM’ye sunulmuştur. Bu önergelerin çoğundan yanıt almakta ve vatandaşın sesini gerekli mercilere duyurmuş olmanın haklı gururunu yaşamaktayız.

2018’de milletvekili seçilmem sonucunda Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin tensipleriyle TBMM Plan ve Bütçe Komisyonluğu’nda görevlendirildim. Görev tanımı ve çalışma alanı gereği sürekli olarak aktif bir halde toplanan komisyonda kurumların bütçesini görüşmek üzere her sene bakanlarımızı ve bürokratlarımızı misafir etmekteyiz. Bu görüşmeler vesilesiyle vatandaşlarımızın taleplerini birebir ilgili bakanlarımıza iletme şansı bulmaktayım. Bu kapsamda komisyon toplantılarında 55 kez söz alıp konuşma yapmış bulunuyorum. Genel kurul görüşmelerinde 27 kez konuşma yaparak vatandaşımızın sesi olarak şehrimiz adına taleplerde bulunmuş durumdayız. Son olarak kendimi en çok ait hissettiğim yerde, saha çalışmalarımızdan bahsedeceğim. 24 Haziran seçimlerinin ertesi günü teşekkür ziyaretlerinde bulunmak üzere saha çalışmalarıma başladım. Bu kapsamda toplamda 1584 ziyaretimiz olduğu görülmektedir. Elimizden geldiğince bize ulaşan tüm taleplerle ilgilenip çözüm aradığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Gönül ister ki herkesi memnun edelim ama maalesef her zaman olmuyor. Ben açık yüreklilikle şunu söyleyebilirim ki elimden gelen, gücümün yettiği hiç bir şeye kayıtsız ve tepkisiz kalamam. Yaradılışım gereği bu mümkün değildir. Bu yüzden de bizlere inanmış, oy vermiş, dua etmiş herkesin bizlere hakkını helal etmesini istiyorum." şeklinde konuştu.

 

"Problemleri çözecek olan yine Cumhur İttifakı 'dır"

Türkiye 'nin problemleri konuşulurken kazanımlarının konuşulmadığını söyleyen Vekil Ersoy, "Ben önümüzdeki süreç boyunca Kayseri’mizin sorunlarını dile getireceğim. Bunun yanında bugün yapmış olduğumuz esnaf ziyaretlerinde şunu gördük. MHP’ye olan büyük teveccüh, MHP’ye olan inanç ve güven. Bu bizleri çok mutlu etmiştir. İnanın bir tane olumsuz tepkiyle karşılaşmadık. Demek ki çalışınca çabalayınca insanlar görüyor ve insanlar yaptıklarınızı takip ediyorlar. En son bir hadiseyle alakalı 30-40 kişi alnından öpmek istiyorum dedi. Bunun da haklı gururunu yaşıyoruz. Biz MHP olarak Cumhur İttifakı kapsamında Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne elimizden geldiğince hizmet veriyoruz. Türkiye’de her sektörde problemler var. Bu problemleri çözecek olansa yine Cumhur İttifakı’dır. Ama biz problemleri yok sayarak hareket edemeyiz. Bana göre Cumhur İttifakı’nın büyük kazanımları var ve en büyük kazanımlarından bazıları da Doğu Akdeniz konusu, Azerbaycan konusu, Kıbrıs konusu, terörle etkin mücadele konusudur. Biz çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz ve sonuçlarını da görüyoruz, göreceğiz. Bugün inanılmaz bir algı operasyonu var. Ama biz Türk Milleti’ne gerçekleri anlatmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

 

"Siyaset sanayiye karışmasın"

Kayseri OSB 'deki gelişmelere de değinen MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, "OSB’de bir mali genel kurul söz konusu. Tabi Kayseri’de yaşanmasını istemediğimiz bazı durumlar meydana geliyor. Burada ciddi manada tarafların birbirine karşı olan mücadelelerinde, ailelerine varana kadar ifadelerini doğru bulmuyorum. Tahir Nursaçan genel kurul sonrası seçimlerinde OSB başkanı seçildi. Bundan sonra başlayan bir süreç var. Süreçle alakalı ise bir takipsizlik kararı alınıyor ve Nursaçan 3 ay görevden el çektiriliyor. Tabi gönül ister ki demokratik ortamda kozlar paylaşılsın. Hep birilerinin kullandığı bir dil var siyaset sanayiye karışmasın. Bence de karışmasın. Ama kendi durdukları noktadan bize doğru söyledikleri zaman ben de onlara diyorum ki önce kendinize sonra bize bakın. Siyasetin elinin değmemesi gerektiğini zaten söylüyoruz, istiyoruz. Sanayici  kendi iradesiyle başkanını seçti. Sanayici o iradeyi tekrar koyacak mı genel kurulda tekrar göreceğiz. Ama ben isterdim ki seçilmiş bir genel başkanı görevinden el çektirmeyle değil de genel kurulda tekrar başka bir aday çıkartıp ya da ibra etmeyip seçime götürme zorunluluğu getirip bu şekilde bu konuya bakılmasını isterdim. Hasan Ali Kilci aramızda değil Allah rahmet eylesin ama KTO’da örneğini gördük. Şeker Fabrikası’nın durumu ortada. Vedat Ali Özışık’a “Pardon” dendi. Ne diyeceksiniz yarın Tahir Nursaçan’a da mı “Pardon” diyeceksiniz." ifadelerini kullandı.

 

"Sanayici iradesine sahip çıksın"

Sanayicilere "İradenize sahip çıkın" çağrısında bulunan Ersoy, Sanayici bir irade sergiliyor seçim yapıyor ama bu iradeye saygı gösterilmesi gerekirken belirli eller devreye giriyor. Bu elleri benim söylememe gerek yok. Kayseri’de herkes biliyor. Bu konuların siyasetle de bir alakası yok ancak işinize geldiği zaman siyasetçi karışmasın işinize geldiği zaman Baki Ersoy bu söylemleriyle Cumhur İttifakı’na zarar veriyor. Ben Cumhur İttifakı’na zarar vermiyorum ve Cumhur İttifakı için en çok çalışan milletvekili de benim. Cumhur İttifakı’na en çok çalışan fedakarlık yapan ülkücülerdir, MHP’lilerdir. Ben bütün sanayicilerimize buradan sesleniyorum. İradenize sahip çıkın. Vicdanınız neyi nasıl uygun görüyorsa onu uygulayın. Bunu da Allah rızası için yapın. Ama bu şehre de bir mesaj verin OSB’den. Ben varsam var mantığını da kırın atın. Baki Ersoy’a da bakmayın. OSB’de benim bir oyum var. O gün o salona gelirim, gerekli konuşmayı da yaparım, hiç de çekinmem. Benim hiç eyvallahım yoktur. Ne biliyorsam aynısını söyleyeceğim. Öyle TV’lere çıkıp OSB’yi şimdi konuşmayacağım. " şeklinde konuştu.

 

"Bu şehirde hazmetme problemi var"

Konuşmasında Tahir Nursaçan 'ın takdiri hak ettiğini aktaran Ersoy, "Bir hadiseye benzetiyorlar ya bu olayı, bak ben onları neye benzeteceğim. Sanayicilerimiz bir platforma kurmuşlar saygı duyuyorum. Ama mücadelenin başka boyutları var, başka eller var, geçmişten gelen başka problemler var. Bu şehirde biz olacağız, hep biz olacağız. Çıkın o zaman iş adamları ne diyecek 12 Kasım’da hepsini göreceğiz. Ben çok merak ediyorum ve o salonda bizzat olacağım. Başka siyasetçi varsa gelsin, siyasetçi olarak da olmayacağım. Duyarlı bir vatandaş olarak, oyu olan bir insan olarak orada olacağım. Benim kanaatim, bana yansıyanlar şu, keşke bunu yapmasalardı, daha büyük tepki aldılar. Bu tepkiler de yarın mali genel kurula yansır diye düşünüyorum. Yine söylüyorum eğer bi yolsuzluk varsa bir yerde bir sıkıntı varsa sonuna kadar gidilsin. Platformun içindeki samimi arkadaşların hepsine saygı duyuyorum. Ama yarın onlar da hayal kırıklığına uğrayacaklar, biz samimiydik ama bu iş böyle değilmiş diyecekler. Çalışan takdir edilmeli. Bana göre Tahir Nursaçan çalışmıştır, takdiri de hak ediyor. Bizde böyle bir şey yok. Bu şehirde hazmetme problemi var. Ben OSB ile ilgili konuşmalarımı 12 Kasım’da saklıyorum. Bütün sanayicilerimizi de oraya bekliyorum." dedi.

 

HABER: SELMA KÖSEDAĞ