Mide yanmasına ne iyi gelir?

Uyumadan önce yaşanan mide rahatsızlığı hem huzurlu gece uykusunun önüne geçiyor hem de sabah uyanıldığında yorgun ve bitkin bir halde olunmasına neden oluyor. Özellikle gece saatlerinde başlayan mide yanmasına ne iyi gelir? Detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Mide yanmasına ne iyi gelir?

Özellikle gece saatlerinde başlayan mide yanması uyku kalitesini düşürüyor. Hem gece uyku problemi yaşatan hem de sabahları yorgun uyanmanıza neden olan mide yanmasına ne iyi gelir? Detayları haberimizde…

Mide yanması kişinin kalitesiz bir gün geçirmesine neden oluyor. Mide yanması sorunu yaşayanlar, bu sorunun giderilmesi için çeşitli yollar arıyor. Mide yanmasına süt, soda ve bazı çayların tüketimi iyi gelse de bu ürünlerin bilinçsiz tüketimi rahatlamadan ziyade, mide yanmasının daha da artmasına neden olabiliyor. Mide yanmasına iyi gelen besinleri tüketmeden önce sorunun altında yatan nedenler araştırılmalıdır. Sık sık oluyorsa bir doktora başvurulmalı, nadiren yaşanıyorsa o gün tüketilen besinlere dikkat edilerek tüketimi azaltılmalıdır.

Sindirim sorunlarına yatkın olan bireylerin, akşam yemeğinde tercih ettiği yiyecekler de büyük bir fark yaratıyor. Hangi besinlerin sindirimi kolaylaştırdığına ve midenizi rahatlattığına dikkat ederek, geceleri mide yanması yaşamadan uykuya dalmanız da mümkün olabilir.

Peki, mide yanması durumunda ne yapılmalıdır?

Klasik olarak herkesin rahatlıkla uygulayabildiği yüksek yastıkta yatmak söylenebilir. Yemek yedikten sonra en az 3 saat uyumaktan kaçınılması gerektiği ifade edilirken, mide yanması eğer geçmediyse iki yastık veya daha yüksek yastık tercih edilmelidir.

Yalnızca yemek yerken değil, gün boyunca dar kıyafetlerden de kaçınmak gerekir. Bel bölgesini sıkan kıyafetler de mide yanmanızı artırabilir. Özelikle reflüsü bulunan kişilerin dar kıyafetlerden kaçınması gerekir.

Beslenme sırasında hızlı ve aşırı yemekten sakınmakta mide yanmasını engelleyebilir. Yemek sonrasında küçük yürüyüşler yapmakta mide yanmasını azaltabilir.

Yatmadan önce mide yanması şikayeti yaşıyorsanız ayrıca yoğurt, süt veya soda tüketebilirsiniz.