Millet Bahçesi'ndeki büyük şenlik yarın başlıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından her sene düzenlenerek adeta geleneksel hale gelen Kayseri Bilim Merkezi organizasyonundaki Bilim Şenliği'nin 6'ncısı, Millet Bahçesi'nde düzenlenecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Millet Bahçesi'ndeki büyük şenlik yarın başlıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’deki 6 TÜBİTAK destekli bilim merkezinden birisi olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kayseri Bilim Merkezi, 50’nin üzerinde desteği olan kurum ve 100’den fazla etkinlik gerçekleştirmek üzere bilim meraklılarına kapılarını açıyor. 

124 Etkinlik çadırında bilim konularında bilgi edinme ve deneyimleme fırsatı

124 etkinlik çadırının yer aldığı şenlikte, katılımcılar robotik, kodlama, havacılık, uzay, 3D baskı, enerji, akıllı şehirler, sağlık gibi konularda bilgi edinme ve deneyimleme fırsatı bulacak. Bilim Şenliğinde, Kayseri Bilim Merkezi eğitmenleri tarafından, ‘Astronomi ve Uzay’, ‘Nanoteknoloji ve Fizik’, ‘Çevre ve Sıfır Atık’, ‘İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik’, Doğa ve Sanat’, ‘Yaşam ve Biyoteknoloji’, ‘Enerji Teknolojileri ve Fizik’ ile ‘Paleontoloji’ başlıklı 9 ana temada birbirinden farklı atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Şenlikte, başkentten ve farklı şehirlerden katılımcılar yer alacak  

Merakla beklenen ve ilgi gören 6’ncı Bilim Şenliği’nde TÜBİTAK Bilim Merkezi Müdürlükleri, TÜBİTAK kitapçısı, DENEYAP Türkiye, Elazığ Bilim Merkezi, Denizli Bilim Merkezi, Konya Bilim Merkezi, Kocaeli Bilim Merkezi, Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, Aksaray Bilim Merkezi, Bilim Erzurum, Gaziantep Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi, Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi eğitmenleri ve Milli Teknoloji Atölyeleriyle etkinlikte yer alacak.

Millet Bahçesi'ndeki büyük şenlik yarın başlıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri destek sağlayacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilik ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na bağlı olan Bilim Merkezi Şube Müdürlüğünce organize edilen şenlikte, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri destek sağlayacak. Ayrıca İşletme İştirakler Daire Başkanlığı’na bağlı Spor A.Ş., Kaymek A.Ş., Alo 153, Erciyes A.Ş., Ulaşım A.Ş., Kaytur A.Ş., KASKİ Genel Müdürlüğü, Kent Tarihi ve Tanıtım Daire Başkanlığı ile İtfaiye Daire Başkanlığı etkinlik alanında yer alacak. Bu kapsamda birim personeli, Kayseri’nin kültürel yapısı, birçok farklı temada etkinlikler, yarışmalar, oyunlar, gösterilerle destek sağlayacak.

Bilim Şenliği’nde yarışmalar, gösteriler, söyleşi ve atölye, gösteri deneyleri, drama gibi birbirinden farklı pek çok aktivite yer alacak.

25, 26 ve 27 Ekim günlerinde Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde TÜBİTAK ve Kayseri Bilim Merkezi iş birliğinde gerçekleşecek 6’ncı Bilim Şenliği, sabah saat 10.00’dan akşam 18.00’e kadar devam edecek ve her yaştan katılımcıya kapılarını açacak.
Şenlik boyunca her yaş grubuna uygun olarak hazırlanan atölyelerde, astronomi gözlemleri, doğa dostu oyuncak yapımı, çevre koruma çalışmaları, robotik projeler ve daha birçok farklı etkinlik yer alacak. Katılımcılar ayrıca, güneş gözlemi, drone uçuş deneyimi, model uçak yapımı, ebru sanatı gibi aktivitelerle de bilim ve sanatı adeta yeniden keşfedecek.
Teknofest gençliğine ilham kaynağı olmayı hedefleyen 3 gün sürecek 6’ncı Bilim Şenliği, tüm gençleri ve ailelerini unutulmaz bir bilim yolculuğuna çıkarmaya hazırlanıyor.
6. Bilim Şenliği, 25 Ekim Cuma Günü Saat 15.00'te kapılarını bilim meraklılarına açacak.