Millet Bahçesindeki Sessiz Tehlike!

Yaz aylarında evde kalmak yerine dışarıda vakit geçirmeyi tercih eden birçok aile, genellikle millet bahçelerini tercih ediyor. Ancak, birçok aile bu parklardaki potansiyel tehlikeyi sonradan fark ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Millet Bahçesindeki Sessiz Tehlike!

Havaların normal sıcaklığın üzerinde seyrettiği şu günlerde vatandaşlar evlerinde durmakta zorlanıyor. Yaz ayları, evinde duramayan vatandaşlar parklarda daha fazla zaman geçirerek doğayla iç içe olmak ve açık havanın tadını çıkarmak istiyor. Bu dönemde, insanlar güneşin keyfini çıkarırken, çocuklar oyun alanlarında eğleniyor. 


Millet bahçelerinde çocukların keyifli vakit geçirebileceği pek çok park bulunuyor. Ancak, birçok ebeveynin tepkisini çeken şey parklardaki metal kaydıraklar oluyor. Özellikle yaz aylarında güneşin etkisiyle metal kaydıraklar aşırı derecede ısınarak çocuklar için yanık riski taşıyor. Ayrıca, metalin pürüzsüz olmaması halinde keskin kenarlar ve çıkıntılar ciddi yaralanmalara neden olabilir. Bu nedenle, kaydırakların düzenli olarak bakımının yapılması ve güvenlik standartlarına uygun olup olmadığının kontrol edilmesi büyük önem taşıyor.

Millet Bahçesindeki Sessiz Tehlike!


Parka çocuğunu oynatmaya gelen bir anne “az kalsın çocuğumun elleri yanacaktı. Allahtan kaydıraktan kendini bırakmadan evvel ellerinin yandığını söyledi. Yoksa kaydırak çok uzun ve aşağı inene kadar ellerinde ciddi yanıklar meydana gelebilirdi” dedi.


15 yaşında olduğunu söyleyen bir çocuk ise “kaydıraktan inene kadar pişeceğim sandım.  Bunu yapanlar hiç mi düşünmedi acaba ellerimi sürsem yanardı kesin. Kardeşim daha küçük iyiki ilk ben kaydım onu kaydırmadık” dedi. 


Aileler, bu konunun çözülmesi ve önlemlerin alınması için yetkililerden adım atılmasını bekliyor.