Milli Eğitim Bakanlığı'ndan dev personel hamlesi: Kayseri'ye çok yarayacak!

Kayseri dâhil 81 ilde okullarda temizlik ve güvenlik personeli sayısı artırılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçirilen yeni personel alımları ile velilerin okullardaki güvenlik ve temizlik endişeleri giderilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan dev personel hamlesi: Kayseri'ye çok yarayacak!

Okullarda mevcut 49 bin temizlik personeline ek olarak 30 bin yeni personel alınması kararlaştırıldı. Böylece öğrencilerin hijyenik ve güvenli bir ortamda eğitim görmeleri sağlanacak.

Okulların açılmasıyla birlikte veliler çocukların en çok vakit geçirdiği yerler arasında yer alan eğitim yuvaları, veliler için hijyen ve güvenlik en öncelikli meselelerden biri haline geldi. Özellikle sosyal medyada son dönemde sıkça gündeme gelen bu sorunlar, temizlik ve güvenlik konusundaki eksikliklerin giderilmesi taleplerini de artırdı. Velilerin artan endişeleri karşısında hükümetten beklenen adım gecikmedi ve yeni personel alımlarıyla ilgili önemli gelişmeler duyuruldu.

120 bin personel alınacak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İşgücü Uyum Programı kapsamında 120 bin personel alımı yapılacağı ancak yeterli başvurunun alınamaması sebebiyle bazı gecikmelerin yaşandığı belirtiliyor.

Güvenlik önlemleri de artırılıyor!

Temizlik hizmetlerinin yanı sıra, okullarda güvenlik önlemleri de güçlendiriliyor. 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı için okullarda güvenlik önlemlerinin genişletildiğini belirten Maviş, bin 219 okulda sabit görev yapmak üzere 1.032 okul kolluk görevlisi görevlendirildiğini ifade etti. Ayrıca, 23 bin 676 okulda okul yönetimi ile sürekli iletişim halinde olacak 19 bin 856 güvenli eğitim koordinasyon görevlisi atanacak. Okul giriş-çıkış saatlerinde ise 20 bin 848 okulda güvenliği sağlamak amacıyla 5 bin 803 ekip görev yapacak.

Türkiye genelinde uygulamaya konulan bu tedbirlerin Kayseri’de de uygulanacağı ve bölgedeki okullarda hem temizlik personeli hem de güvenlik görevlisi sayısının artırılacağı belirtiliyo