Milli Emlak'tan Sarız'da Yeni İhale!

Sarız Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği taşınmaz satış ilanı için yeni ihaleyi duyurdu. İhalenin şartları ve detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Milli Emlak'tan Sarız'da Yeni İhale!

Sarız Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği Sarız İlçesinde bulunan mülkiyeti Hazine’ye ait olan taşınmaz için satış ihalesini duyurdu.

Sarız İlçesi Karayurt Mahallesi’nde 116 ada 48 parsel ham toprak statüsündeki 21.315 metrekare alanın tam hissesi için satış ihalesi yapılacak. İhale açık teklif usulü ile gerçekleşecek.

İhaleye Katılım Şartları

İsteklilerin taşınmaz için ayrı ayrı olmak üzere belirtilen gün ve ihale saatine kadar geçici teminat makbuzunu veya teminat mektubu ile ikametgah ilmühaberi, nufüs cuzdani sureti ve tasdikli bir örneği, ortak katılım halinde ortak girişim beyannamesiyle birlikte komisyona müracaat etmeleri zorunludur.

Başka bir şahıs adına ihaleye iştirak edeceklerin noter tasdikli vekâletnameyi, tüzel kişilerin yılı içerisinde alınmış Ticaret ve Sanayi Odası belgesini, yetki belgesini ve imza sirkülerini, kamu tüzel kişilerinin ise, tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi ibraz etmeleri zorunludur. Posta ile yapılan müracaatlarda meydana gelen gecikmeler kabul edilmeyecek.

5 Yıl Emlak Vergisine Tabi Tutulmayacak!

Sarız Kaymakamlığı’nın yaptığı açıklamada; ‘4706 sayılı Kanunun 5 inci maddesi gereğince satış bedelinin peşin olarak ödenmesi hâlinde satış bedeline yüzde yirmi indirim uygulanacaktır. Satış bedelinin 5. TL' nin üzerinde olması ve talep edilmesi halinde satış bedelinin 1/4' ü peşin olarak kalanına kanuni faiz uygulanmak suretiyle 2 yıla kadar Genel Tebliğde belirtilen esaslar çerçevesinde taksitle ödeme yapılabilecektir’ ifadelerine yer verildi.

Satışı yapılan taşınmazlar satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmayacak. İhale 26.06.2024 tarihinde saat 11.00’da yapılacak.

İsteklilerden istenilen belgelerin aslının veya noter tasdikli suretlerinin ibraz edilmesi zorunludur. İhale bilgileri www.milliemlak.gov.tr veya https://kayseri.csb.gov.tr/ internet adreslerinden öğrenilebilir.