Milli yas ilan edildi!

Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da suikaste uğraması sonucu hayatını kaybetti. Haniye için 1 günlük milli yas ilan edildi.

Milli yas ilan edildi!

İran'ın başkenti Tahran'da suikaste uğrayarak hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye için 1 günlük yas ilan edildi. Haniye için ilk tören bugün Tahran'da düzenlenirken cenazesi de Katar'da toprağa verilecek.

Haniye, İran cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'a gitti. Burada suikaste uğrayan Haniye hayatını kaybederken milli yas kararı geldi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Filistin Davasına olan desteğimizi ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek amacıyla, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye’nin şehadeti sebebiyle, yarın (2 Ağustos Cuma) 1 günlük millî yas ilan edilmiştir. İsmail Heniye ve tüm Filistinli şehitleri rahmetle yâd ediyor, şahsım ve Milletim adına Filistin halkına başsağlığı diliyorum.' ifadelerini kullandı.

Milli yas ilan edildi!

Kayseri'de Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı!

Kayseri'de Bürüngüz Camii önünde toplanan vatandaşlar Hamas Lideri İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından dualar edilirken cami önünde kalabalık Kahrolsun İsrail sloganları attı.

Pek çok vatandaş Filistine destek sloganları atarken Filistin ve Türk Bayrağı eşliğinde kalabalık oluşturdu.