Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yaş sınırı belli oldu!

Milyonlarca araç sürücülerince B sınıfı ehliyet yaş sınırına ilişkin yenilikler merak ediliyor. Belli bir yaşın üzerindeki sürücüleri kapsayan düzenlemeler için ayrıntılar belli olmaya başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren yaş sınırı belli oldu!

Belli bir yaş üzerindeki vatandaşlar araç kullanıp kullanamayacağına ilişkin değişiklikleri yakından takip ediyor. Sürücü ve trafik güvenliği açısından önem arz eden yaş sınırına ilişkin detaylar belli olmaya başladı. Buna göre, yaş sınırının 60-70 arasında olabileceği öngörülüyor.

Belirli sağlık kontrollerinden ve yeterlilik testlerinden geçmeleri beklenen ileri yaş sürücülerin refleksleri, görme ve işitme yetenekleri değerlendirilecek. Detaylar henüz belli olmasa da yaş sınırının aralık 2024'e kadar uzatıldığı netlik kazanan bilgiler arasında yer alıyor.

Aralık 2024'e kadar uzatıldı!

Bireysel sürücülerde öngörülen değişiklikler bu yöndeyken ticari taşımacılıkta farklı bir düzenlemeye gidileceği öğrenildi. Ulaştırma ve Altayapı Bakanlığı ticari taşımacılık yapan sürücüler için 66 olarak belirlenen yaş sınırını geçici bir yönetmelikle 69'a çıkardı ve 2024 yılsonuna kadar uzattı.