Mini Rulo Pasta - Pratik Tatlı Tarifi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, soğuk ve kremalı tatlılara olan talep arttı. 'Mini Rulo Pasta' tarifi ile misafirlerinize hem lezzetli hem de ferahlatıcı bir ikram sunabilirsiniz. Kolay hazırlanışı ve şık sunumuyla herkesin favorisi olacak bu tarifi mutlaka deneyin. Pratik tatlı yapımının tüm püf noktaları Kayseri Anadolu'nun Kayseri haberinde...

Mini Rulo Pasta - Pratik Tatlı Tarifi

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, sıcak havaların etkisiyle soğuk ve kremalı tatlılara olan talep artış gösterdi. Özellikle evde pratik bir şekilde hazırlanabilen ve misafirlerinize şık bir sunumla ikram edebileceğiniz 'Mini Rulo Pasta' tarifi, bu dönemde favoriler arasında yer alıyor.

Hem lezzetli hem de hafif olan bu tatlı, yaz aylarının vazgeçilmezi olacak. Kısa sürede, az malzemeyle hazırlanabilmesi ve herkesin beğenisini kazanmasıyla, mutfağınızın yeni gözdesi Mini rulo pastalar olacak. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

4 yumurta
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı süt
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için:

500 ml süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Hazırlanışı;

Yumurta ve şekeri köpük kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Süt, sıvı yağ, un, nişasta, vanilya ve kabarma tozunu ekleyerek, tamamen karışana kadar mikser ile çırpalım. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye kek hamuru eşit bir şekilde yayalım. Hamuru güzelce yaydıktan sonra, tepsiyi birkaç kez zemine vuralım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 13 dakika kadar pişirelim. Bu sırada pastanın muhallebisini hazırlayalım.

Kreması için, tencereye sütü, yumurtayı, şekeri, unu ve nişastayı ekleyerek karıştırarak pişirelim. Muhallebi koyulaşıp, göz göz olduğunda ocaktan alıp, vanilyayı ilave ederek karıştırıp soğumaya bırakalım. Soğuma aşamasında sık sık muhallebiyi karıştıralım.

Soğuyan keki iki kenarından keselim (bu işlemi rulo pasta daha düzgün olacaktır). Keki ters çevirelim ve üzerindeki pişirme kağıdını dikkatli bir şekilde çıkartalım. Bıçak yardımı ile kekimizi 8 eşit parçaya keselim ve muhallebiyi kek parçalarının üzerine eşit bir şekilde sıkalım (Dilerseniz kaşık yardımı ile de muhallebinizi keklerin üzerine yayabilirsiniz). Son olarak kremanın üzerine ince ince dilimlediğimiz muzları yerleştirelim, üzerine de çikolata parçaları serpelim. Daha sonra rulolarımızı saralım.

Not: Ruloları sararken krema taşarsa bıçak ya da spatula yardımı ile düzeltebilirsiniz.

Rulolarımız hazır olduktan sonra üzerini istediğimiz şekilde süsleyelim. Biz benmari usulü eritilmiş çikolata ile üzerine çizgiler oluşturduk. Afiyet olsun!