Misket Kurabiye Tarifi - Az Malzemeli Pratik Kurabiye Tarifi - Çay Yanı Kurabiyesi

Günlük malzemelerle hazırlanan çörekotlu minik misket kurabiye tarifi, pratik şıklığıyla sofralarınıza lezzet katıyor. İşte nefis mi nefis tarifimizin detayları…

Misket Kurabiye Tarifi - Az Malzemeli Pratik Kurabiye Tarifi - Çay Yanı Kurabiyesi

Hem az malzemeyle hem de kolaylıkla hazırlanan çörekotlu minik misket kurabiye tarifi, tatlı krizlerinize son veriyor. İşte lezzetin sırları!

Kolayca bulabileceğiniz malzemelerle başlayın. Minik minik tek atıştırmalık, ağızda dağılan çayın kahvenin yanında yedikçe yediren lezzetin hazırlanışı;

Malzemeler;
250 tere yağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı çörek otu
2 yumurta beyazı hamura, sarısı üzerine ayıralım
1 tatlı kaşığı mahlep
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı elma sirkesi
1,5 tatlı kaşığı tuz
4-5 su bardağı un alıyor yumuşak bir hamur olmalı

Yapılışı;
Karıştırma kabına tereyağı sıvı yağ, yumurta beyazı ,pudra şekeri ,kabartma tozu ,mahlep,tuz, çörek otu ,ekleyip hepsini güzel karıştırıp yavaş yavaş un ekleyerek güzel bir hamur yoğuruyoruz,
Ne çok yumuşak ne de çok sert olmalı. Minik minik misket gibi toplar yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz,
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ile süsleyelim önceden ısıtılmış alt üst ayarda 160 - 170 derecede pembeleşene kadar pişiriyoruz.

Şimdiden herkese afiyet olsun.