Mix AVM'de olaylar bitmiyor! - Kiracılar icralık oldu!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde bulunan MİX AVM'nin geçtiğimiz aylarda satışı yapıldı. Yapılan satışın ardından esnafların tedirginliği sürerken, olaylar da bitmedi. Bu sefer de kiracılar icralık oldu! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Mix AVM'de olaylar bitmiyor! - Kiracılar icralık oldu!

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan MiX AVM’nin satışı geçtiğimiz aylarda gerçekleşti. AVM’nin yeni sahibi Hestaş Madencilik Petrol olurken, işletme hakkı Başyazıcılar’da kaldı. Esnafların mağdur edilmeyeceği söylensede sonuç iddialara göre öyle olmadı. 14 esnaf icralık oldu!

Satışı ile ilgili açıklama yapan Başyazıcı Gayrimenkul A.Ş., ‘MiX Yaşam Merkezi adıyla anılan AVM niteliğindeki taşınmaz T.C Ziraat Bankası A.Ş. tarafından Hestaş Madencilik Petrol İnşaat Haritacılık Ticaret A.Ş’ye 16.02.204 tarihindeki ihtarnameyle tarafımıza bildirimde bulunarak 03.04.2024 tarihinde devredilmiştir’ ifadelerinde bulundu.
Taşınmaz her ne kadar el değiştirmiş olsa da 6100 sayılı Türk borçlar kanunun 310.maddesi ve 347.maddesiyle birlikle ilgili hükümler gereği yeni malik olan Hestaş şirketi de aynı protokol ve sözleşmelerle bağlıdır diiyen Başyazıcılar GYO, 'Kira sözleşmesi dolayısıyla ve yasal hükümler gereği Başyazıcılar’ın işletme hakkı 2031 yılına kadar devam edecektir' açıklamasında bulunmuştu.

İcralık Oldular!

İddialara göre, MiX AVM esnaflarına satış işlemi gerçekleştirildiğinde hiçbir değişiklik olmayacağı söylendi. Fakat 3 ay sonra 14 dükkan sahibi icra davası ile neye uğradığını şaşırdı. MIX AVM esnafı, ‘İcra gelmeden biz rakamları bilmiyorduk. Sözlü görüşmede kira bedeli ile yeni kirada çok bir fark olmayacak dediler. Sözleşmemiz bitmeden, dükkanların metrekaresini hesaplayıp, yüzde 250 zam koyarak yeni kira belirlemişler. Biz hali hazırda kira öderken, sizin kiranız az diyerek bizden eksik kira bedelini de istediler. Ya kabul et ya çık diyorlar’ ifadeleri ile yaşadığı süreci anlattı. İcralık olan 14 esnaf ne yapacağını bilmezken, ‘Başyazılar GYO ile olan sözleşmemiz devam ediyor. Zaten işletme hakkı Başyazılar’ın. Ödelemeleri Başyacılar’a değilde kendinlerine yapmamızı istiyorlar’ ifadelerinde bulundu. Arada kaldık diyen esnaf, sezon ortasında  yatırım yapıp yapmamak arasında tedirginlik yaşadığını ifade etti.