Moğolistan'da Çalışan Kanadalı Çift Bebekleri İçin Kayseri'yi Seçti

Kayseri, ilginç bir hikayeye konu oldu. Moğolistan'da çalışan Kanadalı çift, bebekleri için gerek çevre gerekse doktor bakımından Kayseri'yi tercih etti.

 Moğolistan'da Çalışan Kanadalı Çift Bebekleri İçin Kayseri'yi Seçti

Konuya ilişkin bilgi aldığımız Acıbadem Kayseri Hastanesi Kadın Doğum Bölümü Doktoru Doç. Dr. Gökalp Öner, söz konusu Moğolistan’da çalışan Kanadalı çiftin, doğacağı bebekleri için gerek çevre ve gerekse hava temizliği bakımından araştırma yaparak en uygun kentin Kayseri olduğu sonucunda Kayseri’ye geldiklerini ifade etti.
 
AVRUPA’DA EN UYGUN İL: ‘KAYSERİ’
 
Yabancı çiftin, Avrupa’da çevre ve hava temizliği konusunda yaptıkları araştırmada en uygun ülkenin Türkiye, en uygun şehrin ise Kayseri olduğunu gördüklerini ifade ettiklerini dile getiren Kadın Doğum Uzmanı Öner, Kayseri’de de kadın doğum uzmanı olarak kendisini tercih ettiklerini belirttiklerini söyledi. İlginç bulduğu hikaye konusunda Öner, şunlara yer verdi; “Çok ilginç bir hikayesi var. Fanta hanımın eşi Mogalistan’da mühendis. Eşi hamile kalınca önce gebeliği devam ettirecekleri çevre ve hava kirliliğinin en az olduğu Avrupa’da ülke ve o ülkede il araştırmışlar ve ben de bilmiyordum Kayseri imiş. En yüksek normal doğum oranı ve en az komplikasyon olan hekim olarak da beni bulmuşlar. Bana geldiler. Bebekleri Adrielle de dünyaya geldi.” HABER: KAAN AKBAŞ