MSB duyurdu - 'Suriye ve Irak'ta 32 terör hedefi imha edildi'

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin teröristlere yönelik hava harekatı düzenlendiğini, teröristlere ait 32 hedefin imha edildiğini duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

MSB duyurdu - 'Suriye ve Irak'ta 32 terör hedefi imha edildi'

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin teröristlere yönelik hava harekatı düzenlendiğini, teröristlere ait 32 hedefin imha edildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'PKK/KCK ve diğer terörist teröristleri etkisiz hale getirerek halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını sağlamak ve hudut güvenliğimizi sağlamak amacıyla; Birleşmiş Milletlerin 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız çerçevesinde, Irak'ın ve Suriye'nin terörist olan 23 Ekim 2024'te hava harekatı icra edildi. Teröristlere ait toplam 32 hedef başarılı bir şekilde imha edildi. Hava harekatlarımız durdurulmaya devam ediliyor' ifaderine yer verildi. Açıklamada, 'Asıl milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de mevcutin ve milletimizin beka ve güvenlik için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayana kadar azim ve kararlılıkla devam edecek. Bu harekatlar sırasında; masum sivillerin, dost varlıkların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır' ifadeleri kaydedildi.