Muaythai Milli Takım Antrenörü Göksel Cingöz: Neden Olimpiyatlarda Başarısızız?

Muaythai Milli Takım Antrenörü Göksel Cingöz, Türkiye'nin olimpiyatlardaki başarısızlıklarının nedenlerini yorumladı. Cingöz, genç sporcuların yanlış yönlendirilmesinin başarısızlıklara yol açtığını belirtti ve çözüm önerileri sundu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Muaythai Milli Takım Antrenörü Göksel Cingöz: Neden Olimpiyatlarda Başarısızız?

Muaythai Milli Takım Antrenörü Göksel Cingöz, Türk sporunun olimpiyatlardaki başarısızlıkları konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şu an Paris'te bulunan Cingöz, Türkiye'nin olimpiyatlardaki yetersiz performansını yönetimsel hatalara ve strateji eksikliğine bağlayarak, "Neden Olimpiyatlarda başarısızız? Stratejik eylem planı, federasyon başkanları, yönetimsel hatalar, hatta akraba ilişkileri gibi nedenler ileri sürülüyor. Ancak işin temelindeki antrenöre kimse soru sormuyor. Herkes çok konuşuyor, ama doğru yaş aralığında, bilimsel antrenmanlarla çalışıldığında yenilmeyecek sporcu, kırılmayacak rekor yok. Peki biz ne yapıyoruz? Kendi ayağımıza sıkıyoruz" dedi.

Muaythai Milli Takım Antrenörü Göksel Cingöz: Neden Olimpiyatlarda Başarısızız?

Cingöz: Genç Sporcular yanlış yönlendiriliyor

Cingöz, olimpiyatlarda, dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarılı olabilecek genç sporcuların, spor kariyerlerinin henüz başındayken yanlış yönlendirildiğine dikkat çekti. Yıldızlar veya gençler kategorisinde Avrupa ve dünya derecesi elde eden sporculara atama hakkı verildiğini belirten Cingöz, bu gençlerin daha sonra performans sporuna devam etmelerinin beklendiğini, ancak bu sürecin olumsuz sonuçlar doğurduğunu vurgulayarak, "Sınavsız kazandıkları üniversitede, performans sporculuğunu ya da eğitim tercihini yapmaya zorlanan bu gençler, bilim insanlarının ve antrenörlerin baskısıyla, hak ettiklerine inandıkları kariyer hedeflerinden vazgeçiyorlar. Bu süreç, genç kategorilerde başarı getirse de, büyüklerde büyük kayıplara yol açıyor" diye ekledi.

Cingöz, çözüm önerisi sundu

Göksel Cingöz, genç sporculara atama hakkı verilse bile bu hakkın, okulları bitirdikten sonra değil, 10 yıl sonra yüksek lisans yapma şartıyla tanınması gerektiğini savundu. "Bu işler biraz daha zorlaştırılmalıdır. Aksi takdirde gençlerde başarılı olmaya devam ederiz, ama büyüklerde aynı başarıyı yakalayamayız" diyerek sözlerini tamamladı.