'Mucizenin Adı Melek' gün sayıyor!

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, ikinci kitabı Mucizenin Adı Melek isimli kitabını 23 ekimde çıkarıyor.

'Mucizenin Adı Melek' gün sayıyor!

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, ilk kitabı  ‘Bu Tariflerle Gebe Kalınır’ isimli kitabı sonrası, ikinci kitabının raflarda yer alması için gün sayıyor. Öner, kitabın gelirlerini Türk Eğitim Vakfı'na bağışladığını söyledi. 

Mucizenin Adı Melek hakkında bilgi veren Gökalp öner, “Ben bebeklere melek diyorum, mucize diyorum.  Yeni kitabım 23 ekimde kitapçılarda raflarda olacak. Kitabımın konusu benim yaşadığım mucizeler ve bana anne adaylarından sıkça gelen sorulara cevap içeriyor. Ben nasıl gebeyim? Neden gebe kalamıyorum?  Gebe kalırsam nelere dikkat etmem gerekir? Gibi sıkça sorulan sorulara bu kitabımda anneleri aydınlatmak adına cevaplar vermeye çalıştım.  Birde gebeliğin ve gebe kalma aşamasının stres boyutu var. O stresi nasıl yenebilirim? Birde gebelikten sonra neler yapılacak Manasında ananelere yardımcı olacak bilgiler içeriyor” dedi.

Yaşadığı mucizeleri ve ilginç anıları da kitabında işleyen Öner, “Bir de benim mucizelerim var. Örneğin dünyada tek olan bir vaka. Bir anne adayımızın dış gebeliği var, rahim ağzına yerleşmiş. Kana testine baktığımızda hem dış gebelik hem de normal gebelik görünüyor. Biz dış gebeliği sonlandırıp normal gebeliği devam ettirdik. Bu sadece Kayseri ya da Türkiye’de değil tüm dünyada tek vakadır. Literatüre geçmiştir, tedavi şeklimiz. Böyle ilginç, mucize hikayeleri var. Zaten kitabın adı da Mucizenin Adı Melek”  ifadelerinde bulundu. 

İlk kitabı hakkında da bilgi veren Öner, “Birinci kitabımız ‘Bu Tariflerle Gebe Kalınır’ da yine gebe ve gebe kalmak isteyen annelerin bana sıklıkla yönelttiği sorulara cevaben yazılmıştı. Hamilelik öncesi ne yamalıyım ya da ne yememeliyim. Yine gebelik esnasında ve sonrasında anneler neler tüketmeli. Hangi besinleri birlikte yemeli veya yememeli gibi soruların cevaplarını alacakları bir kitap. Ben bu kitaptan önce hastalarıma bir A4’e yazılmış besin tarifleri veriyordur. Ancak bu bilgileri neden diğer anneler okumasın diye düşündüm. çünkü bir A4 ile herkese ulaşamıyorsunuz, bana gelemeyen anne veya anne adayları var. O yüzden de bu kitabı çıkarmayı uygun buldum. İlk kitabımızda lezzetli yemek tarifleri var. Örneğin gebe kadınlar bolca yumurta ve avakado tüketmeli. Bunları daha lezzetli hale getiren yemek tarifleri kitabımızda yer alıyor” diye konuştu. 

>>Dilek Bayram