Müdür Talas'ta depolarda denetimde bulundu

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Talas'ta İyi Tarım Uygulamaları kapsamındaki Sosun Mahallesine gitti. Saklav, depolarda denetimde bulundu. Ayrıntılar Kayseri Haberinde...

Müdür Talas'ta depolarda denetimde bulundu

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Talas ilçesinde Sosun mahallesine gitti. Saklav, İyi Tarım Uygulamaları (İTU) kapsamında çalışmalar yaptı. Saklav, hafta sonu Talas’a bağlı Sosun Mahallesi’nde gerçekleştirilen denetimler sırasında, depoların İTU standartlarına uygunluğunu değerlendirdi.

İyi Tarım Uygulamaları ile verimlilik amaçlanıyor

İyi Tarım Uygulamaları (İTU), çevreye duyarlı, insan sağlığını ön planda tutuyor. Bunun yanı sıra sürdürülebilir tarım destekleniyor. Bu tarz yöntemlerle tarımsal verimlilik arttırılmış oluyor.

Çiftçiler Tarımda sürdürülebilirliği sağlamak ve verimliliği artırmak için bu gibi büyük bir fırsatları değerlendiriyor. Böylelikle hem çevre korunmuş oluyor hem de daha az kimyasal kullanılmış oluyor. Su tasarrufu ve toprak sağlığı da korunmuş oluyor. Böylelikle insan sağlığı da güvende tutularak, kaliteli ürünler yetiştirilmiş oluyor..

Müdür Talas'ta depolarda denetimde bulundu

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ndan yapılan açıklamada, "İl Müdürümüz Sayın Bülent Saklav, İl Müdür Yardımcımız Mehmet Demirtaş ve İlçe Müdür Vekilimiz Hüseyin Dulkar ile birlikte hafta sonu Talas İlçemize bağlı Sosun Mahallemizde İyi Tarım Uygulamaları (İTU) kapsamındaki depoları denetlediler. İl Müdürümüz depoların hijyen standartları ve güvenli depolama koşullarının sağlanması için üreticilerimize bilgilendirmeler yaptı."

Müdür Talas'ta depolarda denetimde bulundu

Bülent Saklav Kimdir?

Bülent Saklav, 1975 yılında Aksaray'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Aksaray’da tamamlayan Saklav, 1999 yılında Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun oldu. 1999-2006 yılları arasında Aksaray’da serbest veteriner hekim olarak çalıştıktan sonra, 2006 yılında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı Sivas İmranlı İlçe Tarım Müdürlüğü'ne atandı. Burada, 2006-2009 yılları arasında veteriner hekim, 2010-2011 yılları arasında ise ilçe müdürü olarak görev yaptı.

2011 yılında Aksaray’a bağlı Gülağaç İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne tayin edilen Saklav, 2011-2014 yılları arasında veteriner hekim, 2015-2016 yılları arasında ise ilçe müdürü olarak görev yaptı. 2017-2018 yılları arasında Aksaray İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü olarak çalıştı.

2018-2023 yılları arasında Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü olarak görev yapan Bülent Saklav, 15 Eylül 2023 tarihinde yayımlanan 2023/411 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü olarak atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Saklav, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.