Muğla da tsunami oldu. Yeni deprem bekleniyor!

KANDİLLİ Rasathanesi'nden Muğla depremine ilişkin açıklamalar geldi. Yapılan açıklamada 160'dan fazla artçı deprem kaydedildiği bildirildi. Gece meydana gelen depremin büyüklüğünün de 6.6 olduğu açıklandı. Rasathane daha önce tsunami açıklaması yapmıştı. Sular, 100 metre kadar kıyıya girmişti.

Muğla da tsunami oldu. Yeni deprem bekleniyor!

Yeni depremler beklediklerini belirten Kandilli Rasathanesi yetkilileri, dün gece meydana gelen depremin büyüklüğünün 6.6, hissedilen şiddetinin ise 7.0 olduğunu açıkladı. Uzmanlar "Önümüzdeki süreçte teyakkuzda olunmalı" derken, bazı tedbirleirn de alınması gerektiği belirtti.
 
Uzmanlar şunlara değindi; "Tsunami meydana geldi. Bu tsunami sizin Uzakdoğu'da gördüğünüz anlamda değil. Bu tsunami Bodrum Limanı'nda olan bir istasyonumuzda. Maksimum 13 cm olarak kaydedildi. Kıyıdan 100 metre içeri kadar su girdi. 30-40 cm tsunami dalgası ölçüldü.  Bu bölgelerde tsunami görebiliriz. Dün akşam meydana gelen deprem sismik boşlukta olduğunu söyleyebiliriz. Deprem Gökova Körfezi içinde gerçekleşen sistemde kırılan fayda meydana geldi. Doğu Anadolu fayından bağımsız. Deprem kırılan bir fay içerisinde meydana geldi. Ülkemiz deprem ülkesi. Herkesin depreme her an hazır olması lazım. Drepremleri gizleme gibi bir durum yok. Deprem izleme merkezlerinde revizeler vardır. Son verilerde depremin şiddetini 6.6 olarak söylüyoruz.  7.0'lik şiddet hissedildi." KAYNAK: İNTERNET HABER