Muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Şerbetli ve ağır tatlıları sevmiyorsanız muhallebili kadayıf tam size göre. Sütlü tatlılar hem hafif hem de daha lezzetli oluyor. Peki, muhallebili kadayıf nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…

Muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Kadayıf seven ancak şerbetli tatlılardan pek de hoşlanmayan biriyseniz; bu tatlı tarifi tam size göre, bugünkü tarifimiz, muhallebili kadayıf olacak.

Tereyağı ile çıtır çıtır kavrulan kadayıflar, sütlü muhallebi ile buluştuktan sonra dilim dilim kesilerek servis ediliyor. İçinde tereyağı kullanılıyor diye siz onu ağır bir tatlı sanmayın sakın. Oldukça hafif ve yapımı kolay muhallebili kadayıf tatlısı, akşam yemeği sonrasında yiyebileceğiniz kadar hafif. Alttaki yumuşacık sütlü katı, üzerindeki çıtır çıtır tel kadayıflarla en favori tatlılarınızdan birine dönüşeceğine eminiz. Hadi o zaman lafı fazla uzatmadan kolay mı kolay muhallebili kadayıf tarifinin yapılışını sizler için derledik.

Muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Muhallebili kadayıf için gereken malzemeler,

Kadayıf için,

300 gram tel kadayıf
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3 yemek kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebisi için,

1 litre süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 kutu krema

Muhallebili kadayıf tarifinin püf noktası

Tel kadayıfı, çıtır çıtır olması ve daha kolay kavrulması için derin dondurucuda bekletin. Elinizle küçük parçalara ayırdıktan (kırdıktan) sonra orta ateşte kavurun.

Muhallebili kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Muhallebili kadayıf tarifinin pişirme önerisi

Kavrulan kadayıflara arzuya göre toz tarçın ekleyebilirsiniz. Muhallebiyi pişirirken çırpma teli kullanarak pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.

Muhallebili kadayıf tarifi nasıl yapılır?

Kadayıfı ince ince kırın. Kolay kırılması için 2 saat buzlukta bekletebilirsiniz. Geniş bir kaba alarak elde ufalayın. Bir teflon tencerede tereyağını eritin. Şekeri ve kadayıfı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kavurun. Kadayıflar altın sarısı renge dönüşünce 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz ekleyerek karıştırın. Tüm malzeme geniş bir kaba alarak soğumaya bırakın. Muhallebisi için 1 litre süt, 1 su bardağı şeker, 4 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı mısır nişastasını bir tencereye koyup çırparak karıştın. 1 yumurta sarısı ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra kaynayıncaya kadar pişirin. Muhallebi piştikten sonra ocaktan alıp 15-20 dakika soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebiye 200 ml (bir kutu) krema ve vanilya ekleyerek çırpıcıyla karıştırın. Kadayıfların yarısını yayvan bir kaba yayın. Kadayıfların üzerine muhallebinin tamamını gezdirin. Kadayıfların kalanını muhallebinin üzerine eşit şekilde yayın Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.