Muhallebili Kek - Pratik Tatlı Tarifi - Türk Mutfağı

Yaz aylarının değişmeyen lezzeti ev yapımı muhallebili kek tarifi ile misafirlerinize enfes bir tatlı ikramında bulunun. Pratik tatlı tarifi arayanlar için ideal bir seçenek sunuyoruz. Pratik tatlı yapımının tüm püf noktaları Kayseri Anadolu'nun Kayseri haberinde...

Muhallebili Kek - Pratik Tatlı Tarifi - Türk Mutfağı

Tüm Türkiye'de kavurucu sıcaklar vatandaşları bunaltırken, bugün içinizi ferahlatacak bir tarifle karşınızdayız. Hızlı ve Kolay, Ev Yapımı Muhallebili Kek Tarifi ile evlerinize misafir olduk.

Evde, kolayca ve hızlı bir şekilde yapabileceğiniz, lezzetine doyamayacağınız, komşularınızın kapınızı çaldıracak bir tatlı tarifine hazır mısınız? Pratik tatlı tariflerinden biri olan ev yapımı muhallebili kek tam sizlerin damak tadına göre. İşte adım adım muhallebili kek tarifi:

Malzemeler:

3 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Kek İçin:

3 adet yumurta (orta boy)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Muhallebili Kek - Pratik Tatlı Tarifi - Türk Mutfağı

Yapılışı:

Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri çırpın. Ardından sıvı yağ ve süt eklemeye devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı yağladığınız kek kalıbına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Kek pişerken muhallebiyi hazırlayabilirsiniz. Muhallebi için uygun büyüklükte bir tencereye süt, un ve toz şekeri alın. Topaklanma kalmayana kadar malzemeleri karıştırmaya devam edin.Muhallebimizde soğuduktan sonra kekimizin  eşit bir şekilde yayalım.

Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve ardından buzdolabına kaldırın.
Birkaç saat sonra muhallebili kekiniz servise hazır! Pratik tatlı tariflerimizle evde tatlı yapımı artık çok daha kolay. Bu kolay tatlı tarifi ile lezzetli bir muhallebili kek hazırlayabilirsiniz. Başka bir tatlı ve kurabiye tarifinde görüşmek üzere afiyet olsun!