Muhallebili Kurabiye - Tatlı kurabiye tarifleri

Tatlı krizlerinize son verecek, evde kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifle karşınızdayız! Muhallebili kurabiye tarifi, özellikle çay saatlerinizi şenlendirecek, sizin ve misafirlerinizin gözdesi olacak. Detaylar haberimizde...

Muhallebili Kurabiye - Tatlı kurabiye tarifleri

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, tatlı krizlerinize son verecek  nefis bir tarifle karşınızdayız... Bu tarifle hem görsel olarak hem de lezzet olarak göz dolduran kurabiyeler yapabilirsiniz.

Muhallebili kurabiye tarifi, hem görsel şölen sunan hem de ağızda dağılan bir lezzet sunuyor. Özellikle çay saatlerinizi şenlendirecek bu kurabiyeler, misafirlerinizin de favorisi olacak.  Üstelik bir ölçüden 25 adet kurabiye elde edebileceksiniz. İşte tarifin detayları;

Malzemeler;

125 gram margarin
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
2, 5-3 su bardağı un

Muhallebisi için;

2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin

Üzeri için; Pudra şekeri

Hazırlanışı

Kurabiyeye önce muhallebiyi hazırlayarak başlayalım. Tencereye vanilya ve margarin hariç tüm malzemeleri koyalım. Sürekli karıştırarak orta ateşte koyulaşana kadar pişirelim. Piştikten sonra yağı ve vanilyayı ilave ederek karıştırıp ocaktan alalım. Ara ara karıştırarak iyice soğutalım.

Kurabiye için: Kabın içine margarini alalım. Üzerine yumurtayı, yoğurdu ilave ederek biraz elimizle karıştıralım. Şekeri, kabartma tozunu ve yavaş yavaş un ilave ederek elimize yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurumuz kıvam aldığında şekil vermeye başlayabiliriz.

Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle çay tabağı büyüklüğünde açalım. Tam ortasına bir tatlı kaşığı muhallebi koyarak yandaki kenarları ortada toplayalım. Elimizle kenarları iyice kapatalım. Hamurumuzu katladığımız taraf altta kalacak şekilde ters çevirelim. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize alalım. Bütün hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirelim.Kurabiyeler pişip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabiliriz. Afiyet olsun.