Muhallebili Revani tarifi - Pratik tatlı tarifleri
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlar iftar sofralarını süsleyecek hafif tatlıların arayışına girdi. Hazırladığımız yeni tarifte muhallebi revani ile buluşarak harika bir lezzeti ortaya çıkardı. İftar sofralarında mutlaka bu tarifi deneyin. İşte detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...
Ramazan ayında iftar sofralarında vatandaşların tercihi hafif tatlılardan yana oluyor. Bizde size yapımı çok pratik olan harika bir tatlı önerisi ile geldik: Muhallebili Revani tatlısı.
Yapımı oldukça kolay olan bu tatlı akşam hem misafirlerinize hem de size adeta bir şenlik yaratacak. Revaninin şerbetli kekinin arasına giren muhallebi hafif bir lezzet olmasına imkan tanıyacak. İşte tarifin detayları;
Malzemeler
Revani için
3 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1’er paket kabartma tozu ve vanilya
Muhallebisi için
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 yumurta
1 paket vanilya
1,5 tatlı kaşığı margarin
Şerbeti için
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hazırlanışı
Tatlımıza ilk olarak şerbeti hazırlayarak başlayalım. Su ve şekeri, şeker eriyene kadar çırpalım ve ocakta kısık ateşte kaynatalım. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip ocakta 10 dakika daha kaynatalım. Hazır olan şerbeti soğumaya bırakalım.
Sonrasında revani için hazırlığa başlayalım. Yumurta ve şekeri kremamsı kıvama gelene kadar çırpalım. Üzerine sıvı malzemeleri ekleyerek biraz daha çırpalım. Son olarak a tüm kuru malzemeleri ekleyip çırpalım. Hazırladığımız revani hamurunu yağlanmış borcama dökerek 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim. Pişen revaniyi oda sıcaklığında soğutalım.
Revanimiz pişerken kremayı hazırlamaya başlayalım. Margarin hariç tüm malzemeleri bir tencereye alalım. Sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım. Koyulaşan muhallebinin üzerine yağı ekleyip karıştırıp ocaktan alalım.
Pişen revani kekini kalıptan çıkarıp ortadan ikiye keselim. Kestiğimiz yarım keki borcama tekrar oturtup soğumuş olan şerbetin yarısını üzerine dökelim. Şerbeti çeken revaninin üzerine muhallebiyi yayalım. Revani kekin diğer yarısını üzerine kapatıp kalan şerbeti üzerine dökelim. 2 saat dinlendikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!