Muhallebisi İçinde Magma Kek Tarifi - Pratik Tatlı Tarifi

Tatlı krizlerinize çözüm olacak harika bir tarif: Magma Kek! Hem yapımı kolay hem de lezzetiyle damakları şenlendirecek. Detaylar haberimizde...

Muhallebisi İçinde Magma Kek Tarifi - Pratik Tatlı Tarifi

Muhallebili Magma Kek Tarifi: Lezzetli ve Göz Alıcı Tatlı Keyfi

Tatlı severler için hem göze hitap eden hem de lezzetiyle damakları şenlendiren Muhallebili Magma Kek, evde kolayca hazırlanabilecek bir tarif olarak öne çıkıyor. Katmanlı yapısı ve enfes muhallebi dolgusu ile sofralarınıza şıklık katacak bu tarif, sevdiklerinize sunabileceğiniz ideal bir seçenek.

Malzemeler:

Muhallebisi için:

4 su bardağı süt

3 yemek kaşığı mısır nişastası

2 yemek kaşığı un

6 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

Muhallebisi İçinde Magma Kek Tarifi - Pratik Tatlı Tarifi

Magma kek için:

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

Yapılışı:

Öncelikle muhallebi hazırlanır. Tereyağı ve vanilya hariç tüm muhallebi malzemeleri bir tencereye alınarak kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra tereyağı ve vanilya eklenip karıştırılır ve muhallebi soğumaya bırakılır.

Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır. Ardından sıvı yağ ve süt eklenerek çırpma işlemine devam edilir. Un, kakao ve kabartma tozu eklenip spatula ile karıştırılır. Hazırlanan kek hamuru, yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba dökülür. Muhallebi karışımı kek hamurunun ortasına yavaşça eklenir.

Kek, 170 derece fırında kontrollü olarak 45 dakika pişirilir. Piştikten sonra soğutulan Muhallebili Magma Kek, dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun!