Muhasebecisini vuran müteahhide 10 yıl hapis

Haber: Şeref KAHRAMAN - Kayseri'de tartıştığı muhasebecisini vurarak ağır yaralayan müteahhide yargılandığı davada 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

Muhasebecisini vuran müteahhide 10 yıl hapis

10 Nisan’da şantiyede müteahhit olan şüpheli Ali K.(33) ile şantiyede muhasebeci olan mağdur M.B.Ö.(46) arasında tartışma çıktı. Mağdur M.B.Ö.’nün, şüpheli Ali K.’dan habersiz bir evi eşinin üzerine geçirdiği iddiasıyla çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, Ali K. yanında bulunan silah ile M.B.Ö.’ye ateş etti. Mağdur ağır yaralanırken, Ali K. ise polis ekiplerince yakalandı. Çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanan şüpheli Ali K. hakkında ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan dava açıldı.

Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Kayseri Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan sanık Ali K. Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile mağdur M.B.Ö. ve avukatlar ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Tutuklu sanık Ali K. mahkemede pişman olduğunu ve amacının yaralama olduğunu, öldürmeye teşebbüste bulunmadığını söyledi. Mağdur M.B.Ö. ise sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Ali K.’ya ‘haksız tahrik altında kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan 10 yıl 10 ay hapis cezası ile tutukluluk halinin devamına karar verdi.