Muhtar Kurhan, Büyükkılıç'a seslendi: 'Çocuğumuzu el birliğiyle kurtaralım'

Kayseri'de yaşayan SMA hastası Melih Eymen Ceylan, yaşama hakkını devam ettirebilmek adına yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. SMA'lı Melih Eymen'in sesini duyurmak için düzenlediği kermeste Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a seslenen Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Emine Kurhan, 'Çorum'da bir çocuğumuz kurtuldu. Başkanımız öncü olursa biz de çocuğumuzu kurtarabiliriz.' ifadelerinde bulundu.

Muhtar Kurhan, Büyükkılıç'a seslendi: 'Çocuğumuzu el birliğiyle kurtaralım'

Kayseri’de yaşayan 4.5 yaşındaki Melih Eymen uzun bir süredir SMA (Gevşek Bebek Sendromu)  ile mücadele ediyor. Melih Eymen'in tek kurtuluş yolu olan ilaca ulaşılamaması durumunda 6 ayının kaldığı belirtiliyor. Valilik izni sonrası sahalarda yardım çağrısında bulunan SMA'lı Melih Eymen'in ailesi, elde edilmesi gereken tutarın yalnızca yüzde 13'lük kısmının tamamladığını söyledi.

 

"Birlik olmak bu kadar zor olmamalı"

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Emine Kurhan SMA'lı Melih Eymen yararına bir kermes düzenledi. Yetkilileri Eymen ile ilgili duyarlı olmaya davet eden Muhtar Kurhan, "Öncelikle Melih Eymen mahallemizin çocuğu. Bu yüzden Melih Eymen’e ben de katkıda bulunmak istedim. Çok zor durumdalar aile olarak, desteğe ihtiyaçları var. Ve mahallemde çok sevilen biri olduğumu düşündüğüm için umarım dedim bir şeyler yapabiliriz. Hep birlikte kadınlarla birlikte el ele verdik. Böyle bir kermes düşündük. Ve çok güzel sonuçlar alıyoruz, talepler çok güzel. Elmas Hanım'ın, Tuğba Hanım'ın destekleriyle çok güzel şeyler olacak inşallah. Buradan toplanan gelir tamamen Melih Eymen'imizin tedavisi için gidecek. SMA hastası olan çocuğumuz Dubai'de tedavi olacak. İstiyorum ki bir futbol uğruna Türkiye tüm ayaklanıyor, yardımlar yağıyor. Neden bu için yardım yok. Büyükşehir Belediye Başkanımıza sesleniyorum. Sayın Valimize sesleniyorum muhtar olarak. Bir futbol maçı için birçok şey yapılabiliyorsa Kayseri'de 2 tane çocuk var sadece bu hastalıktan. Her şehir çocuğuna destek olsa zaten olacak. Ben bu şekilde seslenmek istiyorum.” dedi.

 

“Sadece 6 ayımız kaldı”

Şu ana kadar istenen paranın yüzde 13’nün tamamlandığını kaydeden anne Fatma Ceylan, “Melih Eymen'in annesiyim ben. Oğlumuz dört buçuk yaşında. Tanısı konulalı yaklaşık bir yıl oldu. Bizim de çok geç haberimiz oldu. Biz hiçbir tedavisi yok zannediyorduk. Tedaviden haberimiz olduktan sonra e kampanya yapmaya karar verdik. Yaklaşık 2 buçuk aya yaklaştı kampanyamız. Şu an yüzde on üçlük orana ulaştık. Hastanenin bizden istediği fiyat 1 milyon 822 bin dolar. O da yaklaşık 30 milyona tekabül ediyor. Biz 3 milyon 400 binini topladık. Tedavisi yurt dışında Dubai'de olacak. Tedavinin yüzde 95 etkinliği var. Biz evladımız bu tedaviyi alsın, iyileşsin istiyoruz. Tedaviyi alamadığı takdirde kas kayıpları devam edecek. Bu ilerleyici durmayan bir hastalık. Şu anda Melih Eymen’de var olan belirtiler, belden aşağısında ciddi şekilde kasları var. Ellerinde titreme ve dilinde seğirme başladı. Durmayan bir hastalık olduğu için aniden ciğerleri sönebiliyor bu bebeklerin. Ve birlikte yaş ve kilo kriteri olduğu için sadece altı ayımız kaldı. Biz altı ay dolmadan, geç kalmadan hala zamanı varken evladımız ilacını alsın istiyoruz.” diye konuştu.

 

“Tek başına mücadele edemiyoruz”

Hastalık kriterlerine göre yalnızca 6 aylık bir zamanlarının olduğunu gözyaşları içerisinde aktaran Ceylan, “Allah razı olsun Muhtarımız Emine Hanım, Elmas kardeşimiz, Tuğba kardeşimiz böyle bir organizasyonla bize destek verdiler, uyguladılar. Evladımız için biz çok çaba harcıyoruz ama biz ne kadar çaba göstersek gösterelim tek başına mücadele edemeyiz. Yani biz tek başına başaramayız ve zamanımız çok az kaldı. Melih Eymen bebekliğini yaşayamadı. Çocukluğumu yaşasın istiyorum ben. Hep hastanelerde geçti günü onun. Evladım 4,5 yaşında. Beş yaşını doldurduğu takdirde biri bize getirip hediye etse dahi ol tedaviyi oğlum alamayacak.  Şuan anneannesinin yanında. Ben çalışmıyorum eşim çalışıyor. Ben çoğunlukla sahada olmaya gayret gösteriyorum bu yüzden de çocuğumu sadece yarım saat görebiliyorum günlük. Kayseri’de bir kişi 20 lira verse bu tedavi karşılanıyor.  Kimsenin büyük parasını da istemiyoruz biz. Yani az kişinin çok parasını değil de çok kişinin az parası yeterli. Birlik olursak bunu başaracağız. Çorum örneğin maşallah 81 günde kampanyasını tamamladı. biz daha hem nüfus olarak hem insanlar olarak daha güçlüyüz daha büyüğüz. Biz de başarabiliriz.” ifadelerinde bulundu.

Gönüllü anne Elmas Türk Dönmez ise, “Biz mahallece karınca kararınca önderimiz sağ olsun, mahalle muhtarımız, Emine Hanım'ın aracılığıyla bu işe kalkıştık. Gönüllülerle halkımızla iç içe olduk. Bugünü inşallah en güzel şekilde tamamlayıp Eymen'imizin yarasına merhem olmak istiyoruz, hep birlikte merhem olacağız. Sahada aktif olmak istiyor. Çünkü süre çok az. zaman kısıtlı. Yani gönüllüler çoğaldıkça olacak ama süremiz çok az.” diye konuştu.

 

>>Selma Kösedağ