Müjde ötesi müjde - Kayserispor o takımı satın alıyor!

Kayserispor, 3. Lig'de mücadele eden Talasgücü Belediyespor'u pilot takım yapma yolunda önemli bir adım attı. Başkan Ali Çamlı, Talasgücü Belediyespor'u bünyesine katmak için girişimlerde bulundu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Müjde ötesi müjde - Kayserispor o takımı satın alıyor!

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, uzun süredir eksikliği hissedilen pilot takım konusunda önemli bir adım attı.

Sarı-Kırmızılı takım, geçtiğimiz sezon 3. Lig’de Kayseri’yi temsil eden Talasgücü Belediyespor için teklifte bulundu. Bu gelişme taraftarı hem heyecanlandırdı hem de sevince boğdu.

Müjde ötesi müjde - Kayserispor o takımı satın alıyor!

Başkan Ali Çamlı’nın projeleri büyük beğeni topluyor

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, maddi sıkıntılar yaşayan Sarı-Lacivertli takımı, Kayserispor bünyesine dahil ederek, özellikle kadroda yeterince şans bulamayan genç futbolcular için değerlendirmek istiyor. Çamlı’nın, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Talasgücü Belediyespor Başkanı Yunus İloğlu ile görüşme yaptığı öğrenildi. Talasgücü Belediyespor, Kayserispor bünyesine dahil edilirse, krilanacak futbolcuların tamamı Kayseri'de kalmış olacak. Böylelikle futbolcuların gelişimi ve durumları yakından takip edilebilecek. Geçtiğimiz sezon Kayserispor'dan Ethem Balcı, Talasgücü Belediyespor'a kiralanmıştı.

Müjde ötesi müjde - Kayserispor o takımı satın alıyor!

Resmi girişimler ne zaman başlıyor?

Geçtiğimiz sezon fazlasıyla para harcayarak kümede kalmayı başaran Talasgücü Belediyespor için resmi girişimlerin önümüzdeki haftalarda başlayacağı bildirildi. Talasgücü Belediyespor’da teknik direktör Halil Aslan görevinden ayrılmış olup, şu ana kadar yerine herhangi bir isim getirilmedi. Şu an maddi sıkıntıda olan Talasgücü Belediyespor, eğer Kayserispor bünyesine geçerse ekonomik anlamda da büyük nefes almış olacak.

Müjde ötesi müjde - Kayserispor o takımı satın alıyor!

Şehirde olumlu karşılandı

Talasgücü Belediyespor’un Kayserispor’un pilot takımı olma ihtimali, şehirde spor camiası tarafından olumlu karşılandı. Bu adım, Kayserispor’un genç yeteneklerini değerlendirmesi ve gelişimleri için önemli bir fırsat olacak. Kayserili amatör takımlar için de Talasgücü ve Kayserispor da altyapı olarak büyük avantaj sağlamış olacak. Kayserili futbolcular, daha fazla şans bulacak. Dışa bağımlılık azalacak ve az maliyetle gençler yetiştirilip, Kayseri sporuna büyük katkı sağlanmış olacak.