Murat Ü. 'OSB'de bir minibüs dolusu işçi sigorta denetiminden kaçırıldı'

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde (KOSB) bir mobilya ve çelik eşya üretimi yapan atölyede çalıştığını ifade eden işçi Murat Ü., sigortasız çalıştıkları iş yerine denetim baskını yapıldığında bir minibüs dolusu sigortasız çalışanın denetimden uzaklaştırıldığını ifade etti.

Murat Ü. 'OSB'de bir minibüs dolusu işçi sigorta denetiminden kaçırıldı'

Konuya ilişkin bilgiler paylaşan Murat Ü., kendilerinin sigortasız çalıştırıldığını Bimer’e, SGK’ya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Alo 170 hattına ve diğer resmi kurumlara bildirdiğini belirterek, sigortasız çalıştırıldıkları iş yerine denetim için baskın yapıldığında ise ihbarın önceden alındığını ve kendilerinin bir minibüse bindirilerek iş yerinden uzaklaştırıldığını aktardı. Denetimlerin göstermelik olduğunu iddia eden Murat Ü., sigortasız çalışanların iş veren tarafından çeşitli usullerle ve uygulamalarla gizlendiğini, denetim yapan yetkililerin aldatıldığını iddia ederek sigortasız işçilerin mağduriyetlerinin giderilmediğini söyledi. 
 
“İŞTEN GEREKÇESİZ ÇIKARILDIK”
 
Verdiği bilgilerde, söz konusu iş yerine 23 Ocak tarihinde başlayıp 9 Şubat’ta ise çıkarıldığını kaydeden Murat Ü.; “Devletimize güveniyoruz. Devletimiz koskoca holdinglere bile el koyabiliyor. Bir şu atölye ile mi ilgilenemiyorlar. Bizi orada sigortasız çalıştırdılar. Ben 23 Ocak’ta iş başı yaptım. 9 Şubat’ta beni hiç bir geçerli neden olmadan, gerekçesiz işten çıkarttılar. Bu süreçte de iş yerine sigorta denetim baskınları oldu, bir sonuç çıkmadı. Üstelik hak ettiğimiz ücreti de tam olarak alamadık. Bir de bizden helallik istediler. Mağdur olduk. Bu sorunlar olmasaydı ben çalışmaya devam etmek isterdim. Şimdi yeni bir iş buldum, başladığım gün sigortamı yaptılar. Sorunum yok ama bizim gibi mağdur olanlar var. Bu konuda yetkililer, devletimiz sesimizi duysun. Ben her yere başvurdum, şikayet ettim ama hiçbir sonuç alamadık. Talebiniz SGK’ya iletilmiştir deniyor öylece kalıyor. Bu sorunlar çözülsün artık” şeklinde konuştu. HABER: KAAN AKBAŞ