Mustafa Sandal 'Cadılar Bayramı'na Tepki Gösterdi

Mustafa Sandal 'Cadılar Bayramı'na tepki gösterdi, Kayserili vekil beğenerek destek verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Mustafa Sandal 'Cadılar Bayramı'na Tepki Gösterdi

Dünyanın dört bir yanında her yıl 31 Ekim’de kutlanan ‘Cadılar Bayramı’ (Halloaween) Türkiye’de de seküler kutlamalar arasında yer alıyor. Her yıl yapılan bu kutlamalara, Mustafa Sandal sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Sevilen sanatçı Mustafa Sandal, özgün olarak Hristiyan bir tatil olan Azizler Günü öncesi akşamı olan Azizler Günü Arifesi olarak bilinen Cadılar Bayramı’nın Türkiye’de de kutlayanlar olmasına tepki gösterdi.

Sandal’ın X isimli sosyla medya hesabından paylaşımda bulundu. Sosyal medyadaki bu tepkisini, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı beğendi.

Hristiyan Azizler Günü ile bağlantılı olan ruhlar ve ölülerle ilişkilendirilmiş, kökeni pagan ritüellere dayanan bir kutlama zamanı olan Cadılar Bayramı, Türkiye’de aralarında bazı ünlü isimlerin de olduğu kişiler ve kurumlar tarafından da kutlandı.

Ünlü sanatçı Mustafa Sandal, bu duruma sosyal medya hesabından tepki göstererek, ‘Bir Pagan geleneği nasıl bize bulaştı? Ne cadısı, ne kostümü, ne şekeri, ne alaka! Görüyorum ki, ortalıkta hiçbir problem yokmuşçasına en coşkulu şekilde birileri cadılar bayramını kutluyor’ dedi.

'Cadılar Bayramı tamamen bir saçmalık'

Dünyanın sessiz kaldığı vahşetlere dikkat çeken Sandal, “Ya siz başka bir paralel evrende yaşıyorsunuz ya da biz bambaşka bir gerçeklik yaşıyoruz! Yaşanan kıyamet boyutundaki vahşeti pas geçip, pagan adetinize olan sadık duruşunuz enteresan. Kusura bakmayın ama cadılar bayramı tamamen bir saçmalık” diye tepkisini dile getirdi.

Sandal’ın sosyal medyadaki bu tepkisini, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı beğendi.