Müşteriler kuyruk oluşturdu – Ünlü banka iflas ediyor!

Derinleşen ekonomik kriz nedeniyle şirketler bir bir iflas ediyor ancak bu sefer bir bankanın iflasın eşiğinde olduğu haberi vatandaşları endişelendirdi. Müşteriler o bankanın önünde metrelerce kuyruk oluşturdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Müşteriler kuyruk oluşturdu – Ünlü banka iflas ediyor!

Özellikle pandemi sonrası baş gösteren ekonomik kriz tüm dünyayı vurdu. Bir bir iflas eden şirketlerin ardından bir iflas haberi de ABD’de bir bankadan geldi. Gelen haberle müşterilerin eli ayağına dolaştı. Müşteriler bankanın şubeleri önünde metrelerce kuyruk oluşturdu. 

Müşteriler kuyruk oluşturdu – Ünlü banka iflas ediyor!

Ulusal Ekonomik Araştırmalar Bürosu 300 bankanın batma riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirmişti. Açıklamanın ardından geri ödenemeyen kredilerin özellikle New York Community Bank (NYCB) gibi bankaları zor durumda bıraktığı belirtilen bir rapor yayımlandı.
Pandemi sonrası tüm dünyada olduğu gibi ABD ekonomisinden de sorunlar yarattı. Büyük krizlerin yaşandığı ABD’de ünlü bir banka olan NYCB’nin hisselerinde yüzde 60’a varan oranlarda düşüş yaşandı.

Moody’s Analytics’e göre, ABD genelindeki ticari ofislerin yaklaşık yüzde 20'si geçen yılın sonunda boş kaldı, bu da 40 yılı aşkın bir süredir en yüksek boşluk oranı anlamına geliyor.

Bu boş ofis sayısının önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde artması beklenirken, talep azalışı büyük şehirlerdeki gayrimenkul değerlerini de olumsuz etkiliyor.

Haberi duyan ABD’li vatandaşlar NYCB’ye akın ederek paralarını geri çekmeye başladı. Durumun ciddiyeti üzerine Türkiye’de yaşayan vatandaşlar da endişelendi. Artan enflasyon, yüksek döviz kuru, ekonomik krizin yaşandığı Türkiye’de de olası bir durum yaşanması düşüncesi vatandaşları tedirgin etti.